Krydret kylling med søde kartofler, mango og hummus

Denne ret med kylling er et hit på middagsbordet, fordi den er sjov at spise og nem og hurtig at tilberede. Den krydrede kylling får et ekstra pift af den søde mango. Perfekt hverdagsmad!

Mangofrugt fungerer supergodt som forfriskende tilbehør i både sydamerikanske, indiske, asiatiske og, som her, cajunkrydrede retter. Den giver ekstra smag til de søde kartofler og den krydrede kylling.

Har du kylling tilovers? Brug det i disse lækre spinatpandekager!

Kylling med søde kartofler og mango

Tid: 30 minutter. Ovntid: Ca. 15 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 600 g kyllingebrystfilet
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. cajunkrydderi (fx Cajunmix fra Urtekram)
  • 3 søde kartofler
  • 300 g aspargesbroccoli
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

Edamamehummus:

  • 200 g frosne edamamebønner uden bælg
  • 1 spsk. tahin (sesampasta)
  • 1 spsk. skyr
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • saft af 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 2 modne mangofrugter
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 210° varmluft. Skær kyllingefileterne i små tern, og vend dem sammen med olie og cajunkrydderi i en frysepose. Fordel kyllingeternene på en bageplade med bagepapir, så de ligger i ét lag.
  2. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Skyl aspargesbroccoli. Vend de søde kartofler og aspargebroccoli med olie, krydr med salt. Læg dem adskilte på en bage­plade med bagepapir.
  3. Sæt kylling og grøntsager i ovnen på ca. samme tid. Lad aspargesbroccoli få 8-10 minutter i ovnen, til de er bagte, men ikke brune. Tag dem ud, og lad kylling og søde kar­tofler stege videre i ca. 5 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre.
  4. Edamamehummus: Hæld frosne edamamebønner i en skål, og over­hæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 2-3 minutter, til de er tøet op, og si herefter vandet fra. Hæld edamamebønnerne i en blender eller foodprocessor sammen med tahin, skyr, olie, spidskommen og limesaft, og blend det sammen til en tyk hummus. Smag hummusen til med salt og peber.
  5. Servering: Skræl mangofrugterne, og skær mangokødet i tern. Hak purløg fint. Anret kylling, søde kar­tofler, aspargesbroccoli og mango i 4 skåle sammen med en stor ske­fuld edamamehummus. Drys med purløg, og servér straks.

Vild med mango i din mad? Prøv disse friske forårsruller med mango.