Gryderet med kylling, auberginer og blomkål

Arabisk gryderet med kylling

Den her gryderet med kylling er populær i mange arabiske lande, og vil helt sikkert også blive det hjemme hos dig.

 
På arabisk hedder denne gryderet med kylling maqluba, og den er en traditionel og meget pouplær ret i flere arabiske lande. Den er enkel, lækker og varmende, og så kan den brødføde et stort selskab. Rettens navn, maqluba, betyder omvendt, og navnet henviser til, at man tit serverer gryderetten vendt ud på et fad, så man kan se de forskellige ingredienser ligge i lag.

Opskrift på gryderet med kylling, auberginer og blomkål

Tid: 45 minutter. Trækketid, auberginer: 1 time. Antal personer: 4-5

Det skal du bruge til denne gryderet med kylling:

  • 2 mellemstore auberginer
  • 2-3 tsk. salt
  • 1 hel kylling (ca. 1,2 kg)
  • 1 løg
  • ½ blomkål med stok
  • 500 g kartofler
  • 4 dl basmatiris
  • 2-3 tsk. 7-krydderi (arabisk krydderiblanding)
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning
  • 8 dl vand
Tilbehør:
  • bredbladet persille til pynt

​Læs også: Sådan laver du kylling i en stegeso

Sådan laver du denne gryderet med kylling:

1. Skær hver aubergine i 4 stykker på langs. Drys dem med salt, og lad dem ligge under et viskestykke i ca. 1 time. Børst eller skyl saltet af.
2. Skær kyllingen i 6-8 stykker. Pil løget, og skær det i smalle både. Del blomkålen i buketter. Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
3. Læg risene i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Skyl dem i koldt vand ad 3 omgange, dryp dem af i en si. Tilsæt 7-krydderi, salt og peber, og sæt blandingen til side.
4. Brun kyllingestykkerne i rigeligt olie i en stor gryde. Tag dem op, og steg løg, auberginer, blomkål og kartofler hver for sig. Lad grønt-sagerne dryppe af på fedtsugende papir. Drys dem med lidt salt.
5. Læg kyllingestykkerne i bunden af gryden. Læg kartoffelbåde oven-på og herefter løg, auberginer og blomkål. Fordel ris øverst. Hæld 8 dl vand over. Bring retten i kog, og smag efter, om vandet mangler salt. Skru ned for varmen, og læg låg på. Lad retten småkoge i 20-30 minutter, eller til væden er kogt væk. Smag til med salt og peber.
6. Vend indholdet af gryden ud på et fad, så kødet kommer til at ligge øverst. Drys med hakket persille, og servér, evt. med tazaki (yoghurtsalat lidt a la tzatziki).