Friske forårsruller med kylling og mango

Friske forårsruller med kylling og mango

Friske forårsruller er et sundt, nemt og superlækkert alternativt til de dybstegte. Og så er det hyggeligt og sjovt at rulle dem selv.

Friske forårsruller er altid et sikkert hit på middagsbordet - også i hverdagen. De er hyggelige at lave sammen med familien og fyldet kan varieres i det uendelige. Denne variant er med sprødstegt kylling, sød mango og en lækker, crunchy peanutdip. En perfekt kombination af sødt, sprødt og salt. 

Prøv også: Friske forårsruller med oksekød og sprødt grønt - opskrift her!

Sådan laver du friske forårsruller: 

Tid: 45 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 300 g kyllingebrystfilet
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning
  • 1 moden mangofrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • ½ potte basilikum (eller frisk koriander)
  • 100 g glasnudler
  • 12 store runde ark rispapir
  • 12 tsk. sød chilisauce

Peanutdip:

  • 150 g crunchy peanutbutter
  • 1½ dl kokosmælk
  • 3 spsk. sojasauce
  • 2 cm frisk ingefær
  • saft af 1 limefrugt
  • ½ tsk. sambal oelek

Tilbehør:

  • 200 g edamamebønner i bælg (fra frost)
  • ½ tsk. salt
  • 25 g saltede peanuts
  • 1 limefrugt

Sådan gør du: 

  1. Peanutdip: Rør peanutbutter, kokosmælk og sojasauce sammen. Skræl og riv ingefær, og rør det i peanutdippen sammen med lime-saft og sambal oelek. Sæt på køl.
  2. Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 5-7 minutter på hver side. Afkøl let, og skær dem i strimler.
  3. Skær mangokødet i strimler. Rens peberfrugt og forårsløg, og skær begge dele i tynde strimler.
  4. Kog glasnudler efter pakkens anvisning, og afdryp.
  5. Hæld koldt vand i et tærtefad eller lignende. Læg 1 ark rispapir ned i vandet, og tag det op efter 20-30 sekunder, når det er blevet blødt. Læg det på et rent skære­bræt. Læg basilikumblade, kylling, mango, peberfrugt, forårsløg og glasnudler på midten af rispapiret, og dryp med 1 tsk. sød chilisauce. Fold enderne af rispapiret ind over fyldet, og rul rispapiret stramt sammen om fyldet. Gentag med resten af rispapirstykkerne.
  6. Tilbehør: Hæld de frosne edamame-bønner i en gryde med kogende vand. Kog dem i ca. 1 minut, hæld vandet fra, og skyl dem kort i koldt vand. Drys med salt.
  7. Servering: Skær rullerne over på midten, og anret dem på et fad. Drys med hakkede peanuts, og ser-vér med edamamebønner, peanut­dip og limefrugt skåret i både.

Prøv også: Æggewraps med laks og avocado - nemt og lækkert!