Alt i en gryde: Kylling med krydderier og kikærter

One pot med kylling og kikærter

Lav al maden i én gryde, og spar både tid og opvask! One pot-kylling er en velsmagende, krydret ret med masser af fylde fra kikærter, gulerødder og bønner.

Hvis du ikke allerede har prøvet hverdags-miraklet "alt i en gryde", også kaldet one pot, så er det bare om at komme i gang. Du vil garanteret lave det mere end én gang, når du finder ud af, hvor nemt det er. Alle ingredienser skal simpelthen i samme gryde og så ellers bare stå og passe sig selv. Nemmere bliver hverdagsmaden altså ikke!
Tip! Du skal bruge en gryde, der kan tåle at blive sat i ovnen. Tjek, om også låg og håndtag kan tåle ovnens varme. Alternativt kan du bruge en stegeso eller koge retten færdig på komfuret.

Alt i en gryde - kylling med krydderier og kikærter

Tid: 25 minutter. Ovntid: 40 minutter.
Antal personer: 4
Det skal du bruge til one pot-kylling:
• 1 hel kylling (ca. 1½ kg)
• salt og friskkværnet peber
• 4 spsk. olivenolie til stegning
• 1 løg
• 1 fed hvidløg
• 4 gulerødder
• 1 tsk. paprika
• 6 kardemommekapsler
• 2 kanelstænger
• 1 tsk. spidskommen
• 300 g basmatiris
• 250 g grønne bønner
• 1 dåse kikærter (400 g)
• 7 dl hønsebouillon
• en stor gryde, som kan tåle at komme i ovnen

Sådan laver du one pot-kylling

1. Partér kyllingen i 8 stykker, og krydr dem med salt og peber. Steg kyllingestykkerne i 2 spsk. olivenolie i en gryde, til de er flot brunede på alle sider. Tag dem op af gryden, og læg dem til side. 
2. Pil og hak løg og hvidløg fint, og steg dem i 2 spsk. ny olie i gryden, til de er klare og let gennemsigtige. 
3. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå. Vend gulerødder, paprika, kardemommekapsler, kanelstænger og spidskommen med løg og hvidløg i gryden.
4. Tænd ovnen på 200°. Hæld risene i gryden, og lad det hele stege i et par minutter under omrøring. Skyl og nip bønnerne, og vend dem i gryden. Hæld væden fra kikærterne, skyl dem i koldt vand i en sigte, og afdryp. Vend kikærterne i gryden. 
5. Læg kyllingestykkerne oven på risene med skindsiden opad. Hæld kogende bouillon over, læg låg på, og sæt gryden i ovnen i ca. 40 minutter, til væden er absorberet, og risene er kogt møre.
Prøv også: Kylling i wok