Stjerneskud med 3 slags ærter

Stjerneskud med 3 slags ærter

Stjerneskud er en rigtig dansk klassiker. Her får du den i en indbydende grønnere udgave, så du kun kan komme i forårsstemning. Og så smager stjerneskud jo bare fantastisk!

Det hvide toastbrød er byttet ud med fuldkorns­rugbrød, og Thousand Island-dressingen er tryllet om til en vidunderlig grøn og smagfuld ærtecreme med avocado og basilikum.

Prøv også: Tarteletter med kylling og grønne asparges

Stjerneskud med 3 slags ærter

Tid: 40 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til stjerneskud:

  • 6 rødspættefileter
  • 1 æg
  • rasp og rugmel til panering
  • salt og friskkværnet peber
  • olie eller smør til stegning

Ærtecreme med avocado og basilikum:

  • 25 g cashewnødder
  • 1 avocado
  • 125 g bælgede ærter
  • ½ skalotteløg
  • 1 lille potte basilikum
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 knivspids cayennepeber
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 4 skiver fuldkornsrugbrød
  • 1 lille hjertesalat
  • 150 g søde slikærter
  • ½ skalotteløg
  • 200 g rejer
  • 100 g stenbider- eller lakserogn
  • 1 potte ærteskud
  • 1 limefrugt

Sådan laver du stjerneskud med 3 slags ærter:

  1. Ærtecreme med avocado og basilikum: Blend cashewnødderne til mel i en blender eller food­processor. Halvér avocadoen, og skrab kødet ud. Kom avocado, friskbælgede ærter, skalotteløg og basilikumblade ned til nødderne, og blend det hele til en grov creme. Smag til med limesaft, cayennepeber, salt og peber.
  2. Skær 2 rødspættefileter i halve på langs, så der bliver 4 smalle stykker. Lad resten være hele.
  3. Rul de 4 smalle stykker rødspættefilet sammen til små ruller, og læg dem i en sigte.
  4. Bring 2 dl vand i kog i en lille gryde. Lad sigten med fiskerullerne hvile på kanten af gryden over det kogende vand. Skru ned for varmen, så vandet bobler let. Læg låg på, og damp rødspætterullerne i 3-5 minutter. Sæt de dampede fisk til side.
  5. Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Bland rasp og rugmel i en anden dyb tallerken, og krydr med salt og peber. Vend de 4 hele rødspættefileter i sammenpisket æg og derefter i raspblandingen.
  6. Steg rødspættefileter gyldne i smør eller olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side.
  7. Servering: Fordel rugbrødet på 4 tallerkener, og smør det med lidt af ærtecremen. Skyl salaten, og pluk den i mindre stykker. Skyl slikærterne, og snit dem igennem på langs. Skær skalotteløget i tynde ringe. Anret salat, stegte og dampede rødspætte­fileter på rugbrødet. Læg en stor skefuld ærte­creme på, og pynt med slikærter, skalotteløg, rejer, rogn og ærteskud. Skær limefrugten i både, og servér til stjerneskuddet.

TIP: Skal det være ekstra luksuriøst? Så opgradér stjerneskuddet med frisk­pillede fjordrejer i stedet for almindelige rejer. 

Hvis du har lyst, kan du bage dit eget rugbrød til? Få opskriften her!