Stegte sild – nem og lækker opskrift

Stegte sild

Skønne stegte sild, der opbevares i eddikelage, så de holder sig ca. 1 uge i køleskabet. Servér dem fx med dildstuvede kartofler eller på en skive rugbrød.

Stegte sild er en sand klassiker, der kan serveres til både frokost og som aftensmåltid. Mange spiser især sild i juletiden eller til påskefrokost, men de kan nu også spises på en helt almindelig hverdag.

Hvis du er til stegte sild, så vil du også elske disse kryddersild – få opskriften her!

Stegte sild – nem og lækker opskrift

Tid: 40 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 4 hele, ferske sildefileter evt. fra fiskehandleren
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. akaciehonning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 hele nelliker
  • rugmel til panering
  • smør og olie til stegning

Eddikelage:

  • 3 dl lagereddike
  • ½ dl vand
  • 85 g sukker
  • 1 bananskalotteløg
  • 4 hele nelliker

Dildstuvede kartofler:

  • 2½ dl piskefløde
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 spsk. finthakket dild
  • 16 små kartofler

Sådan laver du stegte sild:

  1. Dildstuvede kartofler: Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre.
  2. Skyl sildefileterne, klip finnerne af dem, og fjern eventuelle ben. Del hver filet på langs, så du får i alt 8 stykker, og læg dem med kødsiden opad. Dup fiskekødet tørt med et stykke køkkenrulle.
  3. Rør sennep og akaciehonning sammen, og smør det i et tyndt lag på kødsiden af sildefileterne. Krydr med salt, peber og knuste nelliker. Fold sildene sammen, så halen bliver lagt mod hovedet. Vend dem i rugmel.
  4. Steg sildefileterne i smør og olie på en pande, til de er gyldne og sprøde.
  5. Læg de stegte sild i et dybt fad.
  6. Eddikelage: Bring eddike og sukker i kog i en gryde, og lad det koge, til sukkeret er helt smeltet. Pil og skær skalotteløg i tynde både. Bland løg og hele nelliker i eddikelagen, og tag gryden fra varmen. Hæld den varme lage over sildene, og stil fadet på køl, mens du laver de dildstuvede kartofler.
  7. Dildstuvede kartofler, fortsat: Kog fløde og citronsaft sammen i en gryde, til fløden tykner. Krydr godt med salt og peber. Tag gryden fra varmen, og rør finthakket dild i. Vend de kogte kartofler i til sidst.
  8. Anret sildene med lidt af eddikelagen og løgene fra lagen, og server med lune, dildstuvede kartofler.

Sild kan faktisk også laves til paté – se opskriften her.

Få altid masser af inspiration i SPIS BEDRE, der udkommer 12 gange om året!