Sprøde fish and chips med ærtedip

Fish and chips

Sprød og mørk udenpå og lys og saftig indeni. Fish and chips appellerer til de fleste, og den knaldgrønne ærtedip giver retten et klædeligt spark friskhed.

Du kan sagtens få børn og fiskeskeptikere til at glæde sig til ugens fiskedag, hvis du serverer fiskeretter, der er lette holde af. Fish and chips er netop en af de fiskeretter, der appellerer til de fleste. Sprød og gylden udenpå og lys og saftig indeni. Husk at lade fiskestykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle, så de ikke bliver bløde og kedelige. 

I stedet for torskefilet kan du bruge en anden type lys, fast fisk, fx kuller, lange eller lyssej. 

Prøv også denne: Fish and chips

Fish and chips med ærtedip

Tid: 40 minutter. Ovntid: 25 minutter.  Antal personer: 4

Det skal du bruge: 

  • 750 g torskefilet
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 æg
  • 1 pilsnerøl (33 cl)
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ l olie til dybstegning

Grove fritter:

  • 4-6 bagekartofler
  • 2 spsk. olie
  • salt og friskkværnet peber

Ærtedip:

  • 1 forårsløg
  • 1 dl bouillon
  • 300 g fine ærter (fra frost)
  • lidt fintrevet citronskal 
  • 25 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du fish and chips med ærtedip: 

  1. Grove fritter: Tænd ovnen på 225°. Skræl kartoflerne, skær dem i stave, skyl dem med koldt vand, og dup dem tørre.
  2. Vend kartoffelstavene i olie, og bred dem ud i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 
25 minutter, til de er sprøde og gyldne.
  3. Ærtedip: Rens og snit forårsløg fint. Kog det i en gryde sammen med bouillon og ærter i 2 minutter. Blend det sammen med revet citronskal og smør med en stav-
blender, og smag til med salt og peber.
  4. Halvér fiskefileterne på langs, og skær dem i lidt mindre stykker. Krydr dem 
med salt og peber.
  5. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne med øl, mel, salt og bagepulver til en klumpfri dej, brug en elpisker. Pisk æggehviderne stive med elpiskeren i en anden skål, og vend dem i dejen uden at røre al luften ud af dem.
  6. Dyp fiskestykkerne i dejen, og steg dem nogle stykker ad gangen i en gryde med meget varm olie, til de er sprøde og gyldne. Afryp på fedtsugende papir, og servér med grove fritter og ærtedip.

TIP: Har du god tid en dag, kan du skrælle og skære en masse bagekartofler og fryse dem ned i fryseposer. Så er de klar til at komme direkte fra fryser til ovn – de skal blot have et par minutter længere, end når de er friske.

Inspiration: Vores bedste opskrifter med fisk!