Annonce

Smagfuld laks på den superlette måde

Laks

Fisk med spændende smag inspireret af Asien.

Når det skal være nemt men samtidig smage godt, så skal du lave den her ret med laks krydret med smagen af hvidløg, chili og en god sojasauce. Det er smagfuld laks på den superlette måde!

Laks i ovn 

4-5 personer
Det skal du bruge:
  • 600-800 g laksefilet, uden skind og ben
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ rød chili, finthakket
  • Ca. 6 spsk. Kikkoman Less Salt sojasauce
  • 2 spsk. flydende honning
  • 1-2 spsk. sesamfrø
  • 1 bundt forårsløg

Sådan gør du:

  1. Del laksefileten i portionsstykker og læg dem i et ovnfast fad. Skær forårsløg i skrå stykker og drys dem over laksen.
  2. Rør sojasauce, honning, hvidløg, chili og sesamfrø sammen og fordel det over laksestykkerne. Tilbered i ovnen ved 160° C i ca. 25 minutter på midterste rille. 
  3. Server fisken med kogte ris, grøntsager/salat og ekstra sojasauce.

Vidste du... I over 300 år har Kikkoman fremstillet sojasauce i en naturlig bryggeproces, der forvandler 4 råvarer: Sojabønner, hvede, salt og vand, til Kikkoman sojasauce i løbet af 6 måneder. Under brygningen udvikles 300 forskellige aromaer, som giver enestående smag til din mad. Ønsker man at mindske sit saltindtag anbefales Kikkoman Less Salt sojasauce, som er den klassiske sojasauce hvor 43% af saltindholdet er fjernet efter bryggeprocessen. Man får den samme intense og fyldeige smag af bl.a. umami, blot med mindre salt.