Rejer i rød karry med kokosmælk og peanuts

Kokosmælk giver en dejlig cremet sauce og er en uundværlig ingrediens, når man laver mad fra det asiatiske køkken.

Hvis du er glad for stærk mad, så skru endelig op for mængden af den røde karrypasta. Du kan variere grøntsagerne i retten alt efter hvad du kan lide - og det er en oplagt mulighed til at få brugt dine rester op på. Tilsæt fx peberfrugt, squash eller kinaradise.

Tid: 25 minutter. Antal personer: 4

  • 2 rødløg

  • 300 g sukkerærter

  • 1 dåse kokosmælk

  • 2 tsk rød karrypasta

  • 300 g store rejer (fra frost, optøede)

  • 2 tsk peanutbutter

  • 1 spsk fiskesauce

  • 3 spsk saltede peanuts

  • ½ tsk rørsukker

  • saften af 1 limefrugt

  • ½ bundt (rød) basilikum

Til servering:

  • jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

Sådan gør du:

  1. Kog jasminrisene efter anvisningen på emballagen, beregn ca. 1 dl rå ris pr. person
  2. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Skyl sukkerærterne, og skær dem over på
    den lange led.
  3. Opvarm en gryde med 3 spsk af kokos-
    mælken, og steg karrypastaen i kokosmælken ved middel varme, til det begynder at dufte - rør rundt med en palet hele tiden, så det ikke brænder på. Skru op for varmen, tilsæt rejerne, og lynsteg dem i 1 minut. Hæld resten af kokosmælken i gryden sammen med rødløg, sukkerærter, peanutbutter og fiskesauce, og kog kraftigt i 3 minutter. Tilsæt peanuts, og smag til med sukker og limesaft.
  4. Drys med grofthakket basilikum, og server med de kogte jasminris.