Laks i ovn med porrer og mascarpone

Laks i ovn med porrer og mascapone

Laks i ovn er en af de nemmeste måder at få fisk på. Her er laksen i fad med porrer, lækker mascarpone, dild og kapers.

Laks i ovn er en super nem ret, der er med til at gøre laks til en af de mest populære fisk på middagsbordet hele året.

I denne opskrift på laks i ovnen giver porrerne et godt modspil til laksen, mens mascarponecremen er med til at gøre retten lækker og cremet.

Retten duer hele året rundt, men smager fantastisk med nye kartofler som tilbehør.

Vild med laks i ovn? Find inspiration til andet i Fem retter med laks til under 50 kroner

Opskrift på laks i ovn med porrer og mascarpone

Tid: 15 minutter. Ovntid: 20 minutter. Antal personer: 4

  • 4 porrer
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 150 g mascarpone
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 stykker laksefilet uden skind
  • saft og skal af ½ usprøjtet citron
  • 30 g kapers

På jagt efter tilbehør til din laks i ovn? Prøv ovnbagte kartofler med urter

Sådan laver du laks i ovn med porrer og mascarpone

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Hak dilden. Steg porrerne i smør på en pande i 2-3 minutter ved middel varme, til de er sprødmøre. Tilsæt mascarpone og mælk, og rør det ud i porrerne sammen med halvdelen af dilden. Krydr med salt og peber.
  2. Fordel den cremede porreblanding i bunden af et smurt ovnfad, og læg laksestykkerne ovenpå. Dryp med citronsaft, og drys fintrevet citronskal og kapers over laksen.
  3. Bag retten i ovnen i 20 minutter, eller til laksen er gennemstegt.
  4. Tag fadet med laksestykkerne ud af ovnen, og drys resten af den hakkede dild over. Servér retten direkte fra fadet med kogte kartofler som tilbehør.

Der er altid masser af inspiration i SPIS BEDRE. Bliv abonnent og få magasinet i din postkasse hver måned, når det udkommer.

Abonnement