Kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping

Der prædikes om, at vi bør spise mere fisk for vores sundhed - men hvorfor ikke bare spise fisk, fordi det smager godt? Her får du en superlækker opskrift på fisk.

Uhm, fisk på bordet igen! For nogen er det en kamp at få fisk på bordet de anbefalede to gange om ugen, men hvis du lader dit fiskemåltid være en kulniarisk fest, er det pludselig ikke noget problem at få fyldt op de gode omega-syrer, som vi har så godt af for helsen. Og så er fisk ovenikøbet mættende og velsmagende mad, især hvis du vælger fisk af god kvalitet, gerne frisk fra fiskehandleren.

Denne fiskeret er ovenikøbet kalorielet, men selvom retten kun indeholder få kalorier, mætter den rigtig godt.

Prøv også: Nemme fish and chips med ærtedip 

Kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping

Tid: 45 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping:

• 500 g torskefilet uden skind og ben
• 1 spsk. olivenolie til stegning
• salt og friskkværnet peber

Kartoffelmos:
• 700 g søde kartofler
• 700 g kartofler
• ca. 1 dl kogevand
• salt og friskkværnet peber

Grøntsagstopping:
• 350 g pastinakker eller persillerødder
• 300 g knoldselleri
• 2 løg
• 2 spsk. olivenolie til stegning
• 300 g frisk grønkål
• 1 æble
• ½ bundt frisk timian

Sådan laver du kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping:

1. Kartoffelmos: Skræl de 2 slags kartofler, og skær i store tern. Dæk dem med vand i en gryde, og kog dem møre uden salt.

2. Hæld kogevandet fra kartoflerne, men gem 1 dl. Mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilsæt kogevand, til mosen har en blød konsistens. Smag til med salt og peber.

3. Grøntsagstopping: Skræl rodfrugterne, og skær dem i små tern. Pil løgene, og hak dem fint. Steg rodfrugter og løg i olivenolie på en pande. Rør ofte i det.

4. Rib grønkålen, skyl den, og skær den i mindre stykker. Skyl æblet, og skær det i tern. Vend grønkål og æble på panden, når kartofler og løg er næsten møre. Steg, til det hele er godt mørt. Smag til med salt, peber og friskhakket timian. Læg det hele på et fad, og hold det lunt.

5. Skær torskefilet i store tern. Varm olien op på en ren pande ved høj varme, og steg fiskestykkerne gyldenbrune på alle sider. Krydr med salt og peber.

6. Servering: Anret kartoffelmosen på 4 varme tallerkener, og bred den godt ud. Fordel grøntsagstoppingen ovenpå, og drys med de stegte torskestykker.

Læs også: Vores bedste opskrifter med fisk! 

Tip: Sådan steger du grøntsager med kun lidt olie: Varm pande og olie godt op, og steg grøntsagerne under omrøring. Skru ned, og lad grøntsagerne mørne uden at branke. Rør ofte!