Fuldkornstærte med laks

squash_spinat_laks_tærte

Med denne fuldkornstærte med laks, squash og spinat får du alt det gode fra den sprøde tærtebund samt god energi fra de grønne grøntsager.

Vi elsker tærter - og især de sunde af slagsen, som også mætter godt. Tærter kan kombineres på så mange forskellige måder, og kun fantasien sætter grænser. Med denne fuldkornstærte med laks, squash og spinat får du alt det gode fra den sprøde tærtebund lavet på fuldkornshvedemel samt god energi fra de grønne grøntsager. Servér din fuldkornstærte med laks til aftensmad med en grøn salat til, og nyd et stykke i madpakken dagen efter - tærten smager nemlig mindst ligeså godt kold som den gør varm. 

Prøv også: Nem grøntsagstærte til frokost

Fuldkornstærte med laks

Tid: 20 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter.

Tærtedej:

  • 150 g koldt smør

  • 200 g fuldkornshvedemel

  • 1 tsk. salt

  • 1 æg

  • 1 tærteform (24 cm i diameter)

Tærtefyld:

  • 1 squash (ca. 300 g)
  • 1 rødløg
  • 250 g frisk babyspinat
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 æg
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g røget laks i skiver

Inspiration: 6 søde tærter

Sådan laver du fuldkornstærte med laks:

  1. Tærtedej: Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til dejen ligner grov rasp. Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
  2. Tænd ovnen på 190º. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg dejen i en smurt tærteform. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 10-12 minutter, til den har taget lidt farve.
  3. Tærtefyld: Skyl squashen, pil løget, og skær begge dele i små tern. Skyl spinaten. Svits squash og løg i olie på en pande i 3-4 minutter. Hæld squash og løg i en skål.
  4. Læg spinaten på panden, og lad den falde sammen. Pres væden ud af spinaten.
  5. Pisk æg og fløde sammen i en skål. Tilsæt salt og peber. Rør spinaten og squashblandingen i. Skær laksen i mindre stykker, og rør den i blandingen, til fyldet er godt blandet.
  6. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund, og bag tærten i ca. 20 minutter.