Vaffelsandwich med spinat og rosmarinmayonnaise

En klassisk amerikansk sandwich med sprødstegt bacon, solmodne tomater og grøn salat. Her har vi piftet mayonnaisen op med sennep og rosmarin og skiftet det sædvanlige toastbrød ud med grønne spinatvafler.

Uanset om du serverer de små sandwiches til børnefødselsdagen eller til damefrokosten, vil de bringe lykke. Prøv også at skifte fyldet ud med laks, spinat og flødeost rørt med krydderurter.

Vaffelsandwich med spinat og rosmarinmayonnaise

Tid: 45 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter. Antal: 12 små sandwich

Lækkersulten? Servér en syrlig citronfromage til dessert

Det skal du bruge til vaffelsandwich:

Spinatvafler:

  • 1½ dl hvedemel
  • 1½ dl groft speltmel
  • 1 dl havregryn
  • ¼ tsk. stødt muskatnød
  • ½ tsk. salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 2½ dl mælk
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g frisk babyspinat
  • olie til stegning

Rosmarinmayonnaise:

  • 5 spsk. god mayonnaise, fx Hellmann’s
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 3 stilke rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 12 skiver bacon
  • 2 minihjertesalater
  • 3 tomater

FÅ MASSER AF INSPIRATION TIL HVERDAGSMADEN MED MAGASINET MAD!

Sådan laver du vaffelsandwich:

  1. Spinatvafler: Bland hvedemel, speltmel, havregryn, muskatnød, salt, peber og bagepulver i en skål. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, mælk og olie sammen, og rør den våde blanding sammen med melblandingen til en jævn dej. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 30 minutter.
  2. Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Skyl og tør spinaten, og hak den meget fint. Rør spinaten i dejen, og vend æggehviderne i.
  3. Varm vaffeljernet op, og pensl med lidt olie. Hæld ca. 1¼ dl dej i vaffeljernet ad gangen, og steg vaflerne, til de er sprøde i skorpen og svampede i midten. Pensl vaffeljernet med olie mellem hver vaffel. Portionengiver 4 tykke og luftige vafler.
  4. Rosmarinmayonnaise: Rør mayonnaisen sammen med sennep og finthakket rosmarin, og krydr med salt og rigeligt peber.
  5. Steg baconskiverne sprøde på en varm pande, og afdryp på fedtsugende papir. Skyl og tør salaten, og pluk den i mindre stykker. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
  6. Klip vaflerne ud i hjerter, og smør dem med rosmarinmayonnaise. Læg salatblade på halvdelen af vaflerne, top med bacon og tomat, og læg resten af vaffelhjerterne ovenpå, så du får 12 små sandwicher. Tryk dem let sammen, og stik evt. en træpind i.

Prøv også: Sprøde fiskefileter med ovnfritter