Urte-pandekager med skinke og råkost

Urte-pandekager med skinke og råkost

Her er pandekagerne købte, men du kan med fordel bage dem selv. Dette vil gøre dine urte-pandekager endnu mere lækre!

Tid: 30 minutter
Antal personer: 2

Prøv også: Spinat-pandekager med krydret oksekød og hytteost

Urte-pandekager:

• 1 pakke færdigkøbte madpandekager (8 styk)
• 150 g revet ost
• 4 spsk hakket bredbladet persille
• 2 spsk hakket purløg
• 1 tsk friske timianblade
• salt og friskkværnet peber
• resten af den glaserede skinke (ca. 400 g)

Råkost:
• 3 gulerødder
• 100 g frisk grønkål
• 1 æble

Citrusdressing:
• 1 limefrugt (saft og skal)
• 1 økologisk citron (saft og skal)
• 2½ dl cremefraiche (9 %)
• salt og peber

1. Tænd ovnen på 200°.

2. Urtepandekager: Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg 4 madpandekager ved siden af hinanden på pladen. Drys med revet ost, persille og purløg, og krydr med timianblade, salt og friskkværnet peber. Læg de sidste 4 pandekager oven på de 4 pandekager på bagepladen. Sæt pladen i ovnen, og bag pandekagerne i ca. 10 minutter, eller til osten er smeltet.

3. Skær skinken i tern.

4. Råkost: Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler. Skyl grønkålen, og snit den fint. Skyl æblet, og skær det i strimler. Bland gulerod, grønkål og æble i en skål.

5. Citrusdressing: Riv skallen af lime og citron, og gem det til pynt. Rør cremefraiche, limesaft, citronsaft, salt og peber sammen i en lille skål.

6. Fordel en portion råkost oven på hver af de bagte urtepandekager. Top med skinke og en skefuld citrusdressing. Pynt med revet lime og citronskal.

Se også:
Videoguide: Lær at hakke som den bedste kok!
Pandekager med rucola