Samosa med oksekød

Samosa er en indisk ret, som bliver spist morgen, middag og aften eller som snack. Her får du en nem opskrift med oksekød.

Samosa med oksekød
31-60 min.

(6)

March 11, 2022 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til opskriften på samosa

De sprøde samosaer er en populær spise i store dele af verden, men har sin oprindelse i Indien. De dybsteges ofte, men du kan også pensle de små pakker med olie og stege dem i ovnen. Hvis du har en Airfryer, er den også god at bruge.

Du kan variere fyldet, som du vil. Få bugt med de grøntsager, der ligger nederst i grøntsagskuffen, eller fyld samosaerne med rester af kogte kartofler eller kylling.

Hvis du ikke er vild med de kraftige smage fra mynte og spidskommen, undlader du det bare eller erstatter med noget andet, der falder i din smag.

Samosaer er perfekte til madpakken, i picnickurven eller som tilbehør til en risret. Servér f.eks. mangochutney eller raita til.

Når du folder samosaerne, er det vigtigt, at du ikke fylder for meget fyld i, for så kan samoserne ikke lukke, og fillodejen vil tørre ud og sprække.

Sørg for at pensle kanterne godt med vand eller olie, så fyldet ikke ryger ud, når du steger samosaerne.

Sådan folder du samosaer - trin for trin


  1. Rul fillodejen ud, og skær den i aflange firkanter på ca. 10 x 30 cm. Pensl fillodejen med olie.
  2. Fordel ca. 1½ spsk. fyld i det ene hjørne af fillodejen, og fold det andet hjørne hen over oksekødsfyldet, så der dannes en trekant.
  3. Fortsæt med at folde, så fillodejen bliver ved med at danne en trekant. Pensl med lidt vand eller olie for at klistre dejlagene sammen. 
  4. Fortsæt, til al dejen er brugt, og hver samosa har flere lag. Pensl med lidt vand eller olie for at klistre dejlagene sammen.

Måske du også kan li'