Samosa med oksekød

samosa

Mad, der knaser dejligt mellem tænderne, er bare det bedste! Prøv fx disse små samosa-trekanter fyldt med sprøde grøntsager og oksekød.

Samosa er en traditionel indisk snack lavet af filodej, der foldes i de fineste små trekanter. Samosa egner sig godt både som frokost, snack eller som del af en lækker, indisk ristaffel, men sørg for at lave rigeligt. Når disse godter serveres, ryddes bordet på nul komma fem! 

Tip! Samosa kan nemt laves som en vegetarisk ret, hvis du skifter oksekødet ud med flere grove grøntsager og fx kogte kartofler. 

Vild med samosa? Prøv vores tapastallerken!

Samosa med oksekød

Tid: 50 minutter. Antal stykker: 10

Det skal du bruge til samosa med oksekød:

Samosa:

  • 1 bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 bundt frisk mynte
  • 1 pakke filodej
  • olivenolie til stegning

FÅ FLERE SPÆNDENDE OPSKRIFTER MED SPIS BEDRE! 

Rispilaf:

  • 15 g frisk ingefær
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hel spidskommen
  • 1 løg
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ dl olivenolie til stegning
  • 400 g basmatiris
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 bundt frisk koriander

Prøv også: Små filodejskurve

Sådan laver du samosa med oksekød:

  1. Rispilaf: Skræl ingefærstykket, og stød det sammen med koriander og spidskommen i en morter. Pil og hak løget.
  2. Svits den stødte blanding sammen med hakket løg, salt og peber i olie i en bredbundet gryde, til løget bliver klart. Vend ris og bouillon i. Skru ned, og lad risene simre ved svag varme under låg i 15 minutter.
  3. Samosa: Pil bananskalotteløg og hvidløg, og hak det fint. Opvarm olie og smør på en pande, og svits løgene, uden at de tager farve. Tilsæt spidskommen og chiliflager, og svits i et par minutter. Vend kødet i, og steg det ved høj varme, til det bliver brunt.
  4. Hak myntebladene, og vend dem i det stegte kød. Afkøl kødblandingen.
  5. Læg filodej på bordet med et rent, fugtigt viskestykke over, så dejen ikke bliver tør. Tag 1 lag filodej, og klip 1 firkant på 15 x 25 cm.
  6. Læg lidt stegt kød nederst på midten af filodejstykket. Fold venstre side 1 cm ind. Fold det øverste højre hjørne ind over fyldet, så der opstår en trekant. Fold derefter øverste venstre hjørne ind over fyldet – pensl med lidt vand eller olie for at klistre dejlagene sammen. Gentag processen, til du har 10 foldede samosaer. Læg dem med sammenføjningen nedad på et fad.
  7. Opvarm rigeligt olie i en gryde til lige under rygepunktet. Steg samosaerne i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.
  8. Servér samosaerne med krydrede ris drysset med plukkede korianderblade