Hjemmelavet humus med skønt tilbehør

Hjemmelavet humus

Hjemmelavet humus er en skøn ret at spise til frokost eller som eftermiddagssnack og har også sin plads i mange sydlandske forretter. Det smager bare ekstra godt, når man laver det selv!

Denne opskrift på hjemmelavet humus kan enten laves med kikærter fra dåse eller tørrede kikærter, der har været i blød. Opskriften tager udgangspunkt i kikærter fra dåse, men du kan se, hvordan du udbløder tørrede kikærter i bunden af artiklen. 

Servér eksempelvis en hjemmelavet humus til tabouleh med friske krydderurter!

Hjemmelavet humus med tilbehør

Tid: 25 minutter. Kogetid: 40 minutter. Antal personer: 4
Det skal du bruge til hjemmelavet humus:
  • 400 g kikærter fra dåse (eller ca. 200 g tørrede - se tip i bunden af artiklen)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • vand
  • salt
  • lidt paprika eller cayennepeber
Agurkesalat:
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 agurk
  • salt og friskkværnet peber
Rugbrødschips:
  • 200 g rugbrød (i et helt stykke)
Til servering:
  • cherrytomater
  • friske ærter i bælg
  • oliven

SPIS BEDRE udkommer 12 gange om året. Bliv abonnent og få magasinet hjem til dig hver måned - så har du altid masser af inspiration til hverdag og fest!

Sådan laver ud hjemmelavet humus:

  1. Skyl kikærterne i en sigte før brug.
  1. Blend kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med pillede hvidløgsfed, spidskommen, sesamfrø, olivenolie og 3 spsk. citronsaft. Spæd med lige akkurat nok vand til, at din humus kan køre rundt i blenderen. Smag til med salt og evt. mere citronsaft eller nogle af de andre ingredienser.
  2. Agurkesalat: Rør yoghurt sammen med presset hvidløg. Flæk agurken, skær den i skiver, og vend dem i yoghurten. Smag agurkesalaten til med salt og friskkværnet peber.
  3. Rugbrødschips: Skær rugbrødet i tynde skiver, og skær skiverne i trekanter. Læg rugbrødstrekanterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 150° i 15-20 minutter. Afkøl på pladen.
  4. Servér humus med agurkesalat, cherrytomater, friske ærter i bælg, oliven og de sprøde rugbrødschips. 

TIP: Hvis du laver hjemmelavet humus fra tørrede kikærter, kom da kikærterne i blød i en stor skål koldt vand i mindst 10 timer på køl. Hæld udblødningsvandet fra kikærterne derefter. Kog de udblødte kikærter i en gryde med rigeligt frisk vand i ca. 45 minutter, til de er helt møre. Lad kikærterne dryppe af i en sigte, og følg opskriften som anvist her i artiklen.

Prøv også: Falafel med salat og fladbrød