Grove pølsehorn med sesam

Grove pølsehorn

Pølsehorn er et sikkert hit som en hurtig snack eller i madpakken. I denne version er de piftet op med lidt chili og sesam - og det bliver de kun bedre af!

De klassiske pølsehorn har fået en lille opdatering med sesam og chili, og så er de bagt med groft mel, så de mætter godt.

Pølsehorn er geniale i madpakken, og det samme er disse lækre, grove pizzasnegle!

Grove pølsehorn med sesam og chiliflager

Tid: 30 minutter. Hævetid i alt: 1½ time. Bagetid: 15 minutter.  Antal: 18 stk.
Det skal du bruge til pølsehorn:
  • 9 wienerpølser eller 18 brunchpølser
Pølsehornsdej:
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 æg 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. sukker
  • 1½ tsk. salt
  • 100 g groft mel, fx grahamsmel eller ølandsfuldkornshvedemel
  • ca. 400 g hvedemel
Pensling og drys:
  • 1 æg
  • 1 spsk. mælk
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. tørrede chiliflager

Sådan laver du pølsehorn:

  1. Pølsehornsdej: Opløs gæren i lunkent vand i en stor skål. Tilsæt æg, olie, sukker og salt, og rør rundt. Rør groft mel i, og ælt herefter hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve i skålen ved stuetemperatur i 1 time; skålen skal være tildækket med et rent viskestykke.
  2. Ælt dejen kort igennem på et let meldrysset bord. Del dejen i 18 stykker, og tril hvert stykke til en aflang dejpølse med hænderne. Skær wienerpølserne over på midten (brunchpølser er mindre og skal ikke skæres over). Vikl dejen rundt om pølserne, og læg dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir med god afstand imellem. Lad pølsehornene efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
  3. Varm ovnen op til 190°.
  4. Pensling og drys: Pisk æg og mælk sammen i en lille skål, og pensl pølsehornene med blandingen. Drys med sesamfrø og chiliflager.
  5. Bag pølsehornene i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter, til de er gennembagte, og overfladen er gylden.

Har du brug for flere ideer til lækre madpakker? Så se vores fem geniale madpakker her!