Fingersandwich med laks, agurk og flødeost

Fingersandwich med laks, agurk og flødeost

Denne lille sandwich er en delikat snack, der er utrolig let at lave, og som selvfølgelig smager himmelsk. Servér den som forret for dine gæster.

Mad smager bare bedre, når den må spises med fingrene. Det er hyggeligt og uformelt, og man sparer lidt på opvasken. 

Flere opskrifter med laks - klik her!

Fingersandwich med laks, agurk og flødeost

Tid: 20 minutter. Antal personer: 6

Det skal du bruge: 

  • 200 g flødeost naturel, fx Philadelphia
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 12 skiver hvidt toastbrød
  • ½ agurk
  • 12 skiver røget laks (ca. 150 g)
  • 1 potte brøndkarse

Til servering:

  • 1 bundt radiser

Sådan laver du fingersandwich med laks, agurk og flødeost:

  1. Rør flødeosten sammen med ca. 2 spsk. fintrevet citronskal. Smag til med salt og peber.
  2. Smør alle brødskiverne med et tyndt lag flødeostcreme. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Læg agurkeskiver på halv­delen af de smurte toastbrød, og læg dem sammen med de øvrige skiver brød, så der er 6 sammen­lagte sandwich i alt.
  3. Smør resten af flødeost-blandingen på toppen af hver sandwich, og læg 2 skiver røget laks oven på hver sandwich. Skær kanterne af sandwichene, og skær herefter hver sandwich ud i 2 smalle fingersandwich.
  4.  Anret de 12 fingersandwich på et fad, og krydr dem med lidt lidt friskkværnet peber. Pynt med brøndkarse og rensede radiser.

Prøv også: Nem forret - wraps med laks