Calzone med parmaskinke og artiskokhjerter

Calzone med skinke

En calzone er en lukket pizza, som både egner sig rigtig godt til frokosten, madpakken og middagsbordet - evt. serveret med en lækker salat til.

Tip: Dejen bliver ekstra lækker, hvis du laver den fra bunden, men på en travl dag kan du bruge en færdig pizzadej i stedet.

Prøv også vores calzone med kødsauce - opskrift her! 

Calzone med parmaskinke og artiskokhjerter

Tid: 30 minutter. Hævetid: 1½ time. Ovntid: 20 minutter. Antal personer: 4

Fordej:

  • 10 g gær
  • 1 drys sukker
  • 2 spsk. lunkent vand
  • 2 spsk. hvedemel

Dej:

  • 100 g groft durummel
  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk. olivenolie + lidt til pensling
  • ½ tsk. salt
  • 1½ dl lunkent vand

Fyld:

  • 2½ dl ricotta
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 pakke parmaskinke (70 g)
  • 1 dåse artiskokhjerter
  • 1 kugle frisk mozzarella (125 g)

Sådan laver du calzone med parmaskinke: 

  1. Fordej: Rør smuldret gær sammen med sukker, vand og hvedemel i en lille skål. Lad fordejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
  2. Dej: Bland de 2 slags mel i en bunke på bordet. Lav en fordybning i midten. Hæld fordejen i fordybningen sammen med olie, salt og vand. Ælt i mindst 10 minutter, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  3. Del dejen i 4 kugler. Rul dem tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, så du får 4 cirkler på 20 cm i diameter. Pensl dem med olie.
  4. Fyld: Rør ricotta sammen med revet citronskal, oregano og æg. Krydr med salt og peber. Fordel ricottafyldet på den ene halvdel af hver dejcirkel. Top med parmaskinke skåret i strimler, artiskokhjerter og smuldret mozzarella. Fold den tomme del af dejcirklen ind over fyldet. Klem dejen sammen med en gaffel langs den buede kant.
  5. Pensl calzonerne med olie. Bag dem i en 200° varm ovn i 20 minutter. Servér evt. med en grøn salat.

Få mange flere nemme og lækre opskrifter med SPIS BEDRE - se her!