Porretærte med sprød bund

porretærte

En solid tærte på de kølige efterårsaftener falder i god jord hver evig eneste gang, og denne porretærte med timian lover sprøde bidder og cremet fyld. Få opskriften her!

Tærte er hurtig hverdagsmad fra den bedste hylde på madskalaen, og så er det desuden en genial måde at bruge resterne fra køkkengemmerne på. Hvis blot du har en smagfuld æggeblanding, kan du nærmest variere det øvrige fyld i en uendelighed og opnå et lækkert og mættende resultat for hele familien.

Denne version er ganske simpel, så den gode runde smag for alvor kan få lov til at træde frem. Servér den gerne med en salat af babyspinat, løg og en god vinaigrette af olie og eddike. 

Porretærte med sprød bund

Tid: 25 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til porretærte:

  • 75 g koldt smør
  • 75 g grahamsmel
  • ½ tsk. salt
  • 2-3 spsk. koldt vand

Fyld:

  • 750 g porre
  • 3 æg
  • 3 dl syrnet fløde 9 %
  • 2 tsk. tørret timian
  • Salt og friskkværnet peber

Skal der andet end porretærte på menuen? Lær at lave klassisk bearnaisesauce!

Sådan laver du porretærte: 

  1. Skær smørret i små stykker, og smuldr det fint med mel og salt. Tilsæt vand, og saml dejen hurtigt med hænderne uden at ælte for meget. Lad den hvile ½ time i køleskabet.
  2. Rul dejen ud og beklæd tærteformen med dejen. Prik den med en gaffel, og bag den ved 175° i 20 minutter.
  3. Fyld: Rens porrerne. Skær dem i 3 cm tykke skiver. Kom dem i en gryde med 1 dl vand, og damp dem under låg i 5 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.
  4. Pisk æg og syrnet fløde sammen med timian, salt og peber. Læg porrerne i den forbagte bund, og hæld æggemassen over. Bag tærten i 20-30 minutter ved 175°, til æggemassen føles fast.