Rodfrugtdeller med grønkålsraita

Grøntsagsfrikadeller klinger ikke altid lige godt i de kødelskendes ører, men vi lover, at selv de mest inkarnerede kødelskere vil bøje sig i støvet for disse rodfrugtdeller.

Disse børnevenlige frikadeller har masser af saft og kraft, selvom de er spækket med sunde ingredienser. Servér dem som aftenmåltid med sprødt tilbehør eller tag dem med på farten! 

Læs også: Forny frikadellen på 3 måder

Rodfrugtdeller med grønkålsraita

Tid: 40 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til rodfrugtdeller:

Frikadeller:

  • 300 g gulerødder
  • 250 g knoldselleri
  • 300 g pastinakker eller persillerødder
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 100 g havregryn
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 2 spsk. sojasauce
  • ½ tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie til stegning

FÅ FLERE OPSKRIFTER PÅ GRØNNE RETTER MED SPIS BEDRE! 

Grønkålsraita:

  • 300 g frisk grønkål
  • 3 dl græsk yoghurt 2 %
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 200 g parmaskinke

Prøv også: Sprøde samosaer med oksekød - opskrift her!

Sådan laver du rodfrugtdeller:

1. Skræl alle rodfrugter. Pil løget. Riv det hele groft, eller blend det helt fint i en foodprocessor. Tilsæt presset hvidløg, og rør eller blend rodfrugterne sammen med alle de øvrige ingredienser.

2. Varm ¼ af olien op på en pande, og form deller af rodfrugtfarsen med en spiseske. Lad dem selv flyde lidt ud, pres dem ikke. Steg dem, til overfladen er gylden, og skru så ned for varmen. Vend dem forsigtigt, og steg dem på den anden side. Dryp med ca. ¼ af olien, og lad dem stege færdige. Læg dem på en tallerken, og steg resten af farsen på samme måde.

3. Grønkålsraita: Skyl og rib grønkålen, og hak den. Rør yoghurt sammen med spidskommen, og vend kålen heri – spæd evt. til med lidt vand. Krydr med salt og peber. Servér rodfrugtdellerne med grønkålsraita og parmaskinke.

Tip! Steg rodfrugtdellerne på en god slip let-pande, og vend dem med en tynd palet, så de ikke går i stykker.