Tomatsuppe med oksekødboller og perlespelt

Tomatsuppe med oksekødboller

Vintermånederne kalder på varme måltider, der mætter godt. Denne tomatsuppe med oksekødboller er dejlig krydret og fyldig. Nyd den lækre vinterspise med et godt brød til.

Perlespelt mætter godt og giver masser af fylde til denne krydrede tomatsuppe med oksekødboller. Tilsæt ekstra bouillon, hvis du foretrækker en mere flydende suppe. Og har du en enkelt pastinak eller persillerod ved hånden, så skræl den, skær den i små tern, og lad den koge med i suppen.

Prøv også: Cremet og fyldig tomatsuppe - opskrift her!

Tomatsuppe med oksekødboller og perlespelt

Tid: 40 minutter. Antal personer: 4

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 soltørrede tomater
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. 7 dl grøntsagsbouillon
  • 2½ dl perlespelt

Kødboller:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. tomatketchup
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • ½ bundt bredbladet persille

Sådan laver du tomatsuppe med oksekødboller

  1. Pil og hak løg og hvidløg. Hak de soltørrede tomater groft. Steg løg, hvidløg, soltørrede tomater og chili-
flager i lidt olie i en gryde.
  2. Tilsæt hakkede tomater, og kog i nogle minutter. Tilsæt balsamico, sukker, salt og peber, og lad det koge i 5-6 minutter.
  3. Hæld grøntsagsbouillon og 
perlespelt i gryden, og lad det koge 
i 25 minutter, til perlespelten er mør.
  4. Kødboller: Rør kød, sennep og ketchup sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Form farsen til små kødboller. Læg kødbollerne i tomatsuppen, og lad dem koge med ved middel varme i yderligere 5-6 minutter. Tjek, at de er gennemkogt.
  5. Servering: Skyl og nip persillen. Anret tomatsuppen i portionsskåle, og drys med persille.

Servér et lækkert grydebrød til suppen: Grydebrød med grahamsmel og havregryn