Jordskokkesuppe med æble og trøffel

Jordskokkesuppe med æble

Jordskokker har en dejlig lidt sød og nøddeagtig smag og er helt fantastiske i suppe. Når du topper denne jordskokkesuppe med æble og trøfler er den det perfekte indslag i en lækker gæstemenu.

Suppe er godt i sig selv eller perfekt som en smagfuld forret til gæstemenuen. Med den her jordskokkesuppe får du en virkelig lækker cremet konsistens og en fantastisk smag, som nok skal imponere gæsterne omkring middagsbordet.

Du kan evt. erstatte trøflerne med trøffelolie.

Hvis du kan lide jordskokkesuppe, vil du nok også kunne lide sellerisuppe med ovnbagt torsk!

Jordskokkesuppe med æble og trøffel

Tid: 30 minutter.
Antal personer: 6
Det skal du bruge til jordskokkesuppe: 
  • 600 g jordskokker
  • 20 g smør
  • 2 stilke frisk timian
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 2 stilke frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
Topping:
  • 1 rødt æble
  • 6 g trøffel
  • frisk timian
  • friskkværnet peber

Prøv også: Ærtesuppe og ristet rugbrød med urtesalt

Tilbehør:
  • 6 tynde skiver rugbrød
  • olie
  • salt

Sådan laver du jordskokkesuppe

  1. Skræl jordskokker, og skær dem i skiver. Steg dem let i smør sammen med timian. Tilsæt vin, og kog syren fra vinen væk.
  2. Hæld bouillon ved, og kog i 20 minutter. Tilsæt fløde, og kog op.
  3. Fjern timianstilkene, og blend suppen med en stavblender.
  4. Smag til med salt og peber.
Topping:
  1. Skyl æblet, og skær det i fine tern. Snit trøflen i papirtyndt. Drys det på suppen, og krydr med timian og peber.
Tilbehør:
  1. Rist rugbrødet. Dryp med olie, og drys med salt.