Græskarsuppe med koriandersalat

græskarsuppe

Nogle dage er bare mere travle end andre, men du kan sagtens slippe for de hurtige take away-løsninger alligevel. Sæt fx denne krydrede græskarsuppe på bordet på ingen tid!

Græskar må være indbegrebet af efterår, og den skønne grøntsag kan bruges på et hav af måder i både det søde og det salte køkken. Når dagene bliver længere, er især græskarsuppe en højtelsket middagsfavorit, men selvom den traditionelle variant med sprøde græskarkerner og en gavmild skefuld creme fraiche på toppen er en sikker vinder, har vi med succes kastet os ud i en mere krydret variant til de kolde dage. 

Vild med græskarsuppe? Prøv kartoffel-porre-suppe!

I denne opskrift får den milde græskar nemlig et smagsmæssigt spark bagi af både ingefær, hvidløg, chili og frisk koriander, og det klæder den!  

Prøv også: Græskarsuppe med et asiatisk tvist!

Så har du 25 minutter? Så har vi opskriften på en god og mættende efterårssuppe, der med sikkerhed vil blive et hit familiehit!

Græskarsuppe med koriandersalat

Tid: 25 minutter. Antal personer: 2

Det skal du bruge til græskarsuppe: 

• 1 lille græskar (ca. 900 g), fx butternutsquash eller hokkaido

• 1 lille løg

• 3 fed hvidløg

• 15 g frisk ingefær

• olie til stegning

• stængler fra ½ bundt frisk koriander

• 1 dl hvidvin

• 1 l grøntsagsbouillon

Koriandersalat:

• blade fra ½ bundt koriander

• 1 frisk rød chili

• saft af 1 limefrugt

Tilbehør:

• groft brød

• 1 limefrugt

FÅ FLERE GODE OPSKRIFTER MED EFTERÅRETS RÅVARER HER!

Sådan laver du græskarsuppe:

  1. Del græskarret i 2. Skrab kernerne ud, og skær skrællen af. Skær græskarkødet i tern. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skræl ingefæren, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt græskarkødet, og lad det hele stege under omrøring, uden at det tager farve.
  2. Hak korianderstænglerne fint, og kom dem i gryden. Hæld vinen på, og lad den koge næsten væk. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, til græskarkødet er mørt. Blend suppen, og smag den til.
  3. Koriandersalat: Vend korianderbladene med fintsnittet chili og limesaft.
  4. Servér den varme græskarsuppe i portionsskåle, og top med koriandersalat. Byd groft brød og limefrugt skåret i både til.

Tip! Suppen kan laves med alle typer spiselige græskar, men butternutsquash eller hokkaido giver en særligt delikat smag.