Agurkesuppe med græsk yoghurt og valnødder

I Bulgarien er agurkesuppe (på bulgarsk: Tarator) en yndet spise, sikkert fordi den er dejligt læskende på en varm sommerdag.

En agurk består hovedageligt af vand, så derfor er det en god grøntsag at spise, når det er varmt udenfor.

Hvis du ønsker en mere proteinrig suppe, kan du skifte den græske yoghurt ud med skyr eller tilsætte rejer.

Prøv også: Tigerrejer med myntesauce


Tid:
20 minutter.
Antal personer: 4

• 1 agurk
• Ca. 20 valnøddekerner
• En lille håndfuld dild
• 500 g græsk yoghurt 2 %
• 1 dl koldt vand
• 2 spsk. olivenolie
• 1 spsk. hvidvinseddike
• Salt og friskkværnet peber

Til servering:
• ½ agurk
• 8-12 valnøddekerner

1. Skræl agurken, halver den, og skrab kernerne ud med en ske. Riv agurken på den grove side af et rivejern.

2. Hak valnødderne meget fint. Hak dilden - du skal bruge ca. 3 spsk.

3. Rør yoghurten med 1 dl koldt vand. Tilsæt revet agurk, valnødder og dild. Smag til med olie, eddike, salt og peber, og stil suppen i køleskabet, til den skal serveres.

4. Servering: Flæk den halve agurk, skrab kernerne ud, og skær den i meget små tern. Anret suppen i skåle, og top med agurketern og hele valnøddekerner.

Tip: Græsk yoghurt fås med både lav og høj fedtprocent (helt op til 10 % fedt). Her har vi brugt en mager variant med kun 2 % fedt.

Skal I også have dessert? Prøv en hindbærtærte med honning