Kold agurkesuppe med varmrøget laks

agurkesuppe

Iskold agurkesuppe er den ultimative forret i sommervarmen, og denne gang serverer vi den med farvefin laks. Få opskriften her!

Denne sommerfriske og læskende agurkesuppe smager fantastisk, når den serveres iskold i selskab med lækker laks. Vi deler opskriften her!

Prøv også: Koteletter med søde kartofler

Kold agurkesuppe med varmrøget laks

Tid: 20 minutter. Afkøling, suppe: 1 time. Ovntid, rugbrødscroutoner: 8-10 minutter. Antal personer: 6

Det skal du bruge til agurkesuppe og laks:

  • 3 agurker
  • 2 skalotteløg
  • 1 bundt dild
  • 1 håndfuld babyspinat, ca. 50 g
  • 3 dl græsk yoghurt 2 %
  • 5 dl kold hønsebouillon
  • 3 spsk hvid balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

Rugbrødscroutoner:

  • 3 skiver rugbrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Til servering:

  • 300 g varmrøget laks

FÅ FLERE FRISKE SOMMERRETTER MED MAGASINET MAD! 

Sådan laver du agurkesuppe med laks:

  1. Agurkesuppe: Skræl 2 af agurkerne, og lad den sidste beholde skrællen på. Flæk alle agurkerne på langs, fjern kernerne, og skær agurkerne i grove stykker. Hak skalotteløg, dild og skyllet spinat groft, og læg det i en blender sammen med agurker, yoghurt, hønsebouillon og balsamico. Blend det hele til en jævn suppe. Lad agurkesuppen stå tildækket i køleskabet i 1 time.
  2. Rugbrødscroutoner: Tænd ovnen på 200º. Skær rugbrød i tern, og vend dem med olie og salt. Fordel rugbrødscroutonerne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8-10 minutter,til de er sprøde.
  3. Pisk den kolde agurkesuppe igennem lige inden servering, og smag til med salt og peber. Server med varmrøget laks og rugbrødscroutoner.

Læs også: 8 gode retter til grillen