Opskrift på dampede muslinger og suppe

Jesper Paustian viser dig her, hvordan du laver lækre muslinger dampet på mørk øl og en lækker suppe lavet på saften fra muslingerne.


Det skal du bruge til dampede muslinger:
3 kg muslinger
3 fed hvidløg
1 dl olie, almindelig
1 fl. øl, vi har brugt Kings County fra Nørrebro Bryghus (40 cl.)
100 g smør

Prøv også opskriften: Cremet blomkålssuppe med sprød topping

Sådan gør du:
* Muslingerne renses for skæg og snavs. Dem, der er gået i stykker eller ikke lukker automatisk ved et lille slag, smides ud.

* Muslingerne ristes godt af i olie og knuste hvidløg i 2-3 minutter. Derefter dampes muslingerne med øl, som kommes i lidt af gangen. Når muslingerne har dampet i yderligere 2-3 min under låg, tilsættes smør og muslingerne vendes igen.

* Nu sigtes saften fra de dampede muslinger igennem en si, og saften bruges til muslingesuppen. Kog muslingesaften sammen med fløden.

Prøv også opskriften: Hvide asparges og fjordrejer med hvidvinssauce


MUSLINGESUPPE

Det skal du bruge:
Saften fra de øldampede muslinger
½ l fløde
1 bundt hakket dild
Plukkede muslinger

Sådan gør du:
* De dampede muslinger tages ud af skallen. Stol og stok fjernes, de rensede muslinger kommes i en skål til senere brug.

* Saften fra de øldampede muslinger sies og koges ind med fløden i ca. 10 min.

* Smag muslingesuppen til med lidt frisk hakket dild.

* De rensede muslinger kommes i en suppeskål og muslingesaften hældes over muslingerne.

* Ved servering kommes den varme muslingesuppe over de dampede muslinger, og der serveres godt brød til.

Magasinet Mad!