Laksetatar med nem sennepsmayo

Laksetatar med nem sennepsmayo

Laksetatar med både fersk laks og røget laks giver den perfekte balance og en skøn smag. Laksetataren serves med ristet rugbrød samt en nem og lækker sennepsmayo.

Laksetatar er en skøn ret, der ovenikøbet er super nem at lave. Den flotte, sirlige anretning gør også tataren rigtig egnet som gæstemad. Rist noget lækkert brød, som den bløde og cremet ret kan serveres med - det smager nemlig knaldgodt.

Laksetatar er ideelt som forret, men laks kan også bruges som hovedret - prøv fx denne tærte med laks!

Laksetatar med nem sennepsmayo

Tid: 25 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til at lave laksetatar:

  • 300 g fersk laks uden ben og skind
  • 200 g røget laks
  • 1 skalotteløg
  • krydderurter, fx kørvel, dild, skovsyre eller purløg
  • 1½ spsk. grov sennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl mayonnaise
  • rugbrød
  • smør

Sådan laver du laksetatar med nem sennepsmayo:

  1. Skær begge slags laks i små terninger. Pil og hak skalotteløget fint. Hak krydderurterne, men gem lidt til pynt. Vend laksen med løg, 1 spsk. sennep (resten skal i mayoen) og de hakkede krydderurter. Smag laksetataren til med salt og peber.
  2. Rør mayonnaisen med ½ spsk. sennep, salt og peber, og kom den i en lille frysepose.
  3. Smør rugbrødet med skrabet smør på begge sider, og rist det på en tør pande, til skiverne er gyldne.
  4. Anret laksetataren på fire tallerkener. Klip hul i fryseposen, og pynt tallerknerne med små toppe af sennepsmayo. Anret resten af krydderurterne rundt om laksetataren, og server ristet rugbrød til.

Se også disse nemme wraps med laks - de kan, ligeom laksetataren, også bruges som en lækker forret.