Hvide asparges og fjordrejer med hvidvinssauce

Asparges og fjordrejer – så bliver det vist ikke mere dansk og dejligt!

Brug løs af de hvide asparges og fjordrejer, mens de er i sæson. Begge dele er lettest at få fat i i juni og juli, så nyd delikatesserne, mens du kan!
 

Prøv også: Asparges med røget laks og sprøde croutoner

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4

• 400 g hvide asparges
• 500 g pillede fjordrejer (eller almindelige rejer fra frost, optøede)

Hvidvinssauce:
• 3 æggeblommer, pasteuriserede
• 1 dl hvidvin
• 150 g smør
• Lidt af kogevandet fra aspargeserne
• Salt og friskkværnet peber

Prøv også: Thaifiskefrikadeller med grønne ris

1. Skyl aspargeserne, og knæk de nederste, træede ender af. Skræl aspargeserne tyndt med en kartoffelskræller. Bring en stor gryde med vand i kog. Lad aspargeserne koge i vandet i 4-5 minutter, til de er møre, men stadig har lidt "bid". Gem 1 dl af kogevandet, det skal bruges i hvidvinssaucen.

2. Lad aspargeserne dryppe af i et dørslag, og læg dem i viskestykke.

3. Hvidvinssauce: Pisk æggeblommer og hvidvin sammen i en kasserolle over svag varme, til det begynder at tykne. Tag gryden af varmen. Skær smørret i tern, og kom dem i gryden, mens du rører godt. Tilsæt lidt af kogevandet fra aspargeserne for at give saucen en passende konsistens - begynd med 1-2 spsk. af kogevandet. Smag til med salt og peber.

4. Anret asparges og rejer på 4 tallerkener, og dryp med hvidvinssaucen.