Hvide asparges og fjordrejer med hvidvinssauce

Asparges og fjordrejer – så bliver det vist ikke mere dansk og dejligt!

Brug løs af de hvide asparges og fjordrejer, mens de er i sæson. Begge dele er lettest at få fat i i juni og juli, så nyd delikatesserne, mens du kan!

Prøv også: Asparges med røget laks og sprøde croutoner


Tid: 30 minutter
Antal personer: 4

• 400 g hvide asparges
• 500 g pillede fjordrejer (eller almindelige rejer fra frost, optøede)

Hvidvinssauce:
• 3 æggeblommer, pasteuriserede
• 1 dl hvidvin
• 150 g smør
• Lidt af kogevandet fra aspargeserne
• Salt og friskkværnet peber

Prøv også: Thaifiskefrikadeller med grønne ris

1. Skyl aspargeserne, og knæk de nederste, træede ender af. Skræl aspargeserne tyndt med en kartoffelskræller. Bring en stor gryde med vand i kog. Lad aspargeserne koge i vandet i 4-5 minutter, til de er møre, men stadig har lidt "bid". Gem 1 dl af kogevandet, det skal bruges i hvidvinssaucen.

2. Lad aspargeserne dryppe af i et dørslag, og læg dem i viskestykke.

3. Hvidvinssauce: Pisk æggeblommer og hvidvin sammen i en kasserolle over svag varme, til det begynder at tykne. Tag gryden af varmen. Skær smørret i tern, og kom dem i gryden, mens du rører godt. Tilsæt lidt af kogevandet fra aspargeserne for at give saucen en passende konsistens - begynd med 1-2 spsk. af kogevandet. Smag til med salt og peber.

4. Anret asparges og rejer på 4 tallerkener, og dryp med hvidvinssaucen.



Læs også:


Grønne asparges
Fakta om asparges
Asparges med røget laks og sprøde croutoner
Asparges med røget
laks og sprøde croutoner
Grønne asparges med kørvelcreme og hvidvin
Grønne asparges med
kørvelcreme og hvidvin