Grillet kulmule med æble-agurke-salat og mynteyoghurt

Grillet kulmule med æble-agurke-salat og mynteyoghurt

Grillet kulmule giver det lækreste sprøde skind, der sagtens kan spises.

Grillet kulmule smager dejligt, men du kan sagtens bruge andre typer fisk, fx sandart eller ferske makrelfileter. 

Hvis du kan lide grillet kulmule med æble-agurke-salat og mynteyoghurt, så prøv også: alt i én gryde med havtaske!

Grillet kulmule med æble-agurke-salat og mynteyoghurt

Tid: 25 minutter. Antal personer: 4

  • ¾ kg kulmulefilet
  • rapsolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Æble-agurke-salat:

  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 dl rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2-3 æbler
  • 2-3 skoleagurker
  • dild, mynte eller anden frisk krydderurt

Mynteyoghurt:

  • 1 håndfuld mynteblade
  • 250 g græsk yoghurt
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 4 skiver groft rugbrød

Sådan laver du grillet kulmule med æble-agurk-salat og mynteyoghurt: 

  1. Æble-agurke-salat: Rør citronsaft med fintrevet citronskal, olie, salt og peber. Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Vend dem straks i citronmarinaden. Skyl agurkerne, og riv dem i lange, tynde bånd på et mandolinjern eller med en skrællekniv. Bland agurk med æbler og plukket krydderurt.
  2. Mynteyoghurt: Hak mynteblade fint, og rør dem i yoghurten. Smag til med salt og peber.
  3. Pensl skindsiden af fisken med olie. Krydr med salt og peber, og steg fileterne på skindsiden på en (grill)pande i 3-4 minutter, til skindet er sprødt, og kødet hvidt og fast.
  4. Servér fileterne med ristet rugbrød, æble-agurke-salat og mynteyoghurt.

Prøv også: Bagt laks med mandeltopping og balsamicorødder!