Forret: Laksesalat på rugbrødschips

Forret med laksesalat

Næste gang du skal servere en nem og lækker forret, så kan vi anbefale disse små hapsere af sprøde rugbrødschips med cremet laksesalat på toppen.

En smagfuld laksesalat på et sprødt rugbrød er altid et hit, og oplagt valg, når man skal lave en nem forret, der delvis skal kunne forberedes nogle dage i forvejen.

Opskrift på forret med laksesalat på rugbrødschips

  • 1 stor laksefilet (150-200 g)
  • ½ bdt. dild
  • ½ frisk røget makrel
  • 2-3 spsk. cremefraiche 18 % eller skyr
  • 1 syrligt æble
  • 1 lille rødløg
  • fintrevet skal af 1 økolime
  • 1 spsk. hakket purløg
  • salt og kværnet peber

Tilbehør:
Tynde skiver ristet rugbrød eller -chips - se her, hvordan du laver dine egne rugbrødschips!

Sådan laver du laksesaltat på rugbrødschips

  1. Kom laksen i en gryde med koldt vand, der står 2-3 cm op om fisken. Kom salt og et par dildkviste ved, og damp den i 6 minutter. Køl den helt af i vandet. Pil evt. skindet af.
  2. Pil makrellen helt fri for ben. Mós makrel og laksekød med en gaffel, og rør cremefraice i til en passende smørbar og alligevel fast konsistens.
  3. Skær æble og løg i fine små terninger, og vend dem i sammen med limeskal, hakket purløg og dild. Smag til med salt og peber.
  4. Spis laksecremen på ristet rugbrød eller rugbrødschips. Pynt med rødløg, æbleterninger, dild eller purløg.
  5. Laksesalaten kan holde sig i 3-4 dage på køl.

Prøv også en lakseroulade med dildcreme.