Forret: Kartoffelvafler med røget laks

Forret: Kartoffelvafler med røget laks

Kartoffelvafler med røget laks er en skøn forret, men kan også sagtens serveres på frokostbordet til diverse anledninger. Bunden af kartofler minder om røsti, men de er meget nemmere at lave i et vaffeljern, og her får de også den helt rigtige sprødhed.

Sprøde kartoffelvafler med røget laks smager hammergodt, men toppingen kan sagtens skiftes ud og varieres efter smag - prøv fx også med stenbiderrogn.  

Vafler behøves ikke kun at serveres med søde sager - prøv også disse rugvafler med avocado!

Forret: Kartoffelvafler med røget laks

Tid: 40 minutter. Antal personer: 4 (som forret)

Det skal du bruge til at lave kartoffelvafler med røget laks:

  • 275 g kartofler
  • ½ løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 æg
  • 1 dl rasp
  • ½ tsk. tørret timian
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • Til servering:
  • 100 g røget laks
  • 3 spsk. hytteost
  • 100 g rejer
  • ½ rødløg
  • salt og friskkværnet peber
  •  1 lille potte kørvel

Sådan laver du kartoffelvafler med røget laks som forret:

  1. Skræl kartoflerne, og pil løget. Riv kartofler og løg på den grove side af et rivejern, og pres dem fri for væde – brug hænderne, eller vrid dem i et rent viskestykke. Rør den revne kartoffelblanding grundigt sammen med olie, æg, rasp, timian, salt og peber til en sammenhængende dej.
  2. Varm vaffeljernet op, og pensl det med smør. Fordel halvdelen af dejen i vaffeljernet, og bred dejen godt ud til kanterne. Steg vaflen i 5-7 minutter, til den er gylden og sprød. Gentag med resten af dejen. Hold vaflerne lune imens.
  3. Servering: Klip vaflerne ud i hjerter, og anret 3 hjerter pr. person. Top dem med røget laks, hytteost, rejer og finthakket rødløg. Krydr med salt og peber, og pynt med plukket kørvel.

Tip: Kartoffelvaflerne kan bages et par timer i forvejen og senere lunes i ovnen ved 225° i 4-5 minutter.

Kartoffelvafler med røget laks er lækkert, men brug også dine vafler til at bygge en lækker sandwich.