Asparges med røget laks og sprøde croutoner

Denne ret kan nydes i haven med tallerkenen i den ene hånd og en gaffel i den anden.

Servér den skønne salat med et koldt glas hvidvin, når du får veninderne til middag på terrassen.

Den røgede laks får sprødt modspil af de friske grønne asparges, de sprøde croutoner og den syrlige krydderurtedressing.

Prøv også: Varmrøget laks med agurk i ravigottecreme

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4

• 1 bundt grønne asparges
• 4 skiver røget laks

Croutoner:
• 4 skiver hvedebrød
• 1 dl olivenolie
• 2 spsk. havsalt

Krydderurtedressing:
• 1 spsk. dijonsennep
• 1 tsk. flydende honning
• 1 spsk. hvid balsmico-eddike
• 6 spsk. olivenolie
• 1 bundt citrontimian
• 1 bundt brøndkarse
• Salt og friskkværnet peber
 

Prøv også: Hvide asparges og fjordrejer med hvidvinssauce
 

1. Croutoner: Skær brødet i tern, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200° i 5-7 minutter, til de er gyldne.

2. Krydderurtedressing: Pisk sennep, honning og balsamico-eddike sammen i en skål. Pisk olien i lidt efter lidt, så dressingen tykner en smule. Skyl citrontimian og brøndkarse, og hak det. Bland det i dressingen, og smag til med salt og peber.

3. Skyl aspargeserne, og bræk de nederste, træede ender af. Bring vand i kog i en gryde, og lad aspargeserne koge i 4 minutter. Lad dem dryppe af i et dørslag.

4. Anret aspargeserne på tallerkener sammen med røget laks, og hæld dressingen over. Pynt med de sprøde croutoner.