Blinis med hvedekerner og røget laks

Blinis

Giv de traditionelle madpandekager en velfortjent pause, og erstat dem med små, portionsanrettede blinis. De små russiske pandekager smager nemlig skønt og gør det godt som dejligt, delikat alternativ!

De velkendte blinis-pandekager er små og velsmagende. Oprindeligt stammer de fra Rusland, men de har taget resten af verden med storm for længe siden! De buttede minipandekager er især velegnede at servere som forret eller som del af et lækkert tapasbord, og her får du en helt ny variant med hvedekerner. 

Læs også: Kartoffelpizza med spinat og pancetta

Blinis med hvedekerner og røget laks

Tid: 30 minutter. Hviletid, dej: 10 minutter. Antal: Ca. 15 stk.

Det skal du bruge til blinis:

• 1 dl hvedekerner

• 1 dl hvedemel

• 1 dl grahamsmel

• 1 tsk tørgær

• ½ tsk salt og friskkværnet peber

• 2 æg

• 2 dl letmælk

• en håndfuld bredbladet persille

• smør til stegning

Pebercremefraiche:

• 1½ dl cremefraiche 38 %

• friskkværnet peber og lidt salt

Til servering:

• 100 g røget laks i skiver

• ¼ bundt purløg

FÅ NEMME HVERDAGSOPSKRIFTER MED MAGASINET MAD!

Sådan laver du blinis:

  1. Blinis: Kog hvedekernerne efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af. Bland hvedemel, grahamsmel, tørgær, salt og peber i en stor skål.
  2. Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive med en elpisker.
  3. Lun mælken i en gryde, og tag den af varmen. Blend den lune mælk med persillen.
  4. Pisk æggeblommerne sammen med persillemælken, og rør det sammen med den tørre melblanding, så dejen bliver glat. Vend de kogte hvedekerner i dejen, og lad den hvile i 10 minutter. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i dejen til sidst.
  5. Opvarm en blinispande med smør, og steg blinierne, til de er gyldne og gennembagte.
  6. Pebercremefraiche: Rør cremefraiche med peber og en smule salt. Anret blinierne med en skive røget laks, pebercremefraiche og klippet purløg.

Læs også: Madpandekager med rodfrugter

Tip! I stedet for laks kan du servere de små blinier med røget hellefisk, stenbiderrogn eller røget skinke.