Verdens bedste grydebrød

Grydebrød- den bedste opskrift

Bag et rigtig lækkert brød i gryde helt uden at ælte, det er så nemt og resultatet er fantastisk. Få opskriften på verdens bedste grydebrød lige her.

Du kan sagtens bage et lækkert og luftigt brød uden at få dej på fingrene. Rør dejen hurtigt sammen med en ske, og lad den hæve natten over – så udvikler dejen sig helt af sig selv, som var den blevet æltet godt og længe.

Her finder du en anden god opskrift på grydebrød!

Grydebrød – en nem måde at bage lækkert brød på!

Til grydebrødet skal du bruge en tung stentøjsgryde, som kan tåle at blive sat i ovnen. Har du ikke det, kan du bage brødet i en springform beklædt med bagepapir og dækket med et grydelåg eller alufolie. Husk at tjekke, om håndtagene på grydelåget kan tåle den høje ovntemperatur.

Le Creuset stentøjsgryderne kan købes her!

Opskrift på grydebrød

Tid: 5 minutter. Hævetid: 12 timer.Bagetid: 50 minutter. Antal: 1 brød

  • 15 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. rørsukker
  • 100 g grahamsmel
  • 450 g hvedemel
  • 1 gulerod
  • 1 dl solsikkekerner
  • stentøjsgryde, ca. 4 l

Sådan laver du grydebrød

  1. Rør gær og vand sammen. Tilsæt salt, sukker og de 2 slags mel, og rør rundt med en grydeske. Skræl og riv guleroden, og bland den i dejen. Dejen skal være meget lind og våd. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i mindst 12 timer, gerne natten over.
  2. Sæt den tomme stentøjsgryde i ovnen. Tænd ovnen på 250°, og lad ovn og gryde blive brandvarme. Tag gryden ud af ovnen, og drys solsikkekerner i bunden af den. Hæld den bløde dej ned i gryden oven på kernerne.
  3. Bag brødet i ovnen i 30 minutter med låget på. Fjern derefter låget, og bag brødet i yderligere 20 minutter uden låg. Lad brødet hvile i mindst 30 minutter, før det skæres i skiver.

Læs også: Opskrift på nemt langtidshævet brød!

Grydebrød