Pizza: Små morgenpizzaer med æg og parmaskinke

Pizza: Morgenpizzaer med æg og parmaskinke

Hvorfor ikke prøve at kombinere brød, æg, skinke og tomat i en pizza til brunchbordet? Denne opskrift er virkelig simpel og nem at lave, og den vil helt sikkert være et hit i weekenderne, når der skal hygges med brunch.

Æg, bacon og tomat er klassiske ingredienser i en brunch, men her har vi nyfortolket ingredienserne og lavet en portion sprøde pizzaer, der nok skal få gæsterne til at spærre øjnene op. 

Prøv også: Pizza med bacon og chili

Små pizzaer med æg og parmaskinke

Tid: 10 minutter. Ovntid: I alt 17 minutter. Antal personer: 6-8

Det skal du bruge:

  • 2 ruller færdig pizzadej
  • 1½ dl tomatsauce
  • 150 g revet ost (fx mozarella)
  • 8 skiver parmaskinke
  • 8 små æg

Ovnbagte cherrytomater:

  • 250 g cherrytomater på stilk
  • 2 spsk. olivenolie

Pynt:

  • Friske rosmarinkviste

Lav den allerbedste hjemmelavede pizzadej!

Sådan laver du små pizzaer med æg og parmaskinke

  1. Tænd ovnen på 190°.
  2. Læg pizzadejen fladt på bordet, og klip i alt 8 cirkler. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, og smør dem med et tyndt lag tomatsauce. Drys dem med revet ost, og forbag dem i ovnen i 7 minutter.
  3. Tag pizzaerne ud af ovnen. Læg en skive parmaskinke på hver af dem, og slå et æg ud oven på hver skinkeskive. Bag pizzaerne færdige i ovnen, de skal bages i ca. 4 minutter.
  4. Ovnbagte cherrytomater: Skyl cherrytomaterne, tør dem, og vend dem i olivenolie. Læg dem i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 10 minutter (de kan formentlig godt være i ovnen på samme tid som pizzaerne).
  5. Server de varme pizzaer med bagte cherrytomater, og pynt med friske rosmarinkviste.

Prøv også: Brunchbrød med tomater, æg og skinke