Koldhævede boller med havre

Boller med havre

Intet er bedre end nybagte boller om morgenen. Den her opskrift er simpel og nem, men bollerne smager helt igennem fantastisk med lidt smør eller ost, og en nybrygget kop kaffe.

Det kræver blot 10 minutter at bikse dejen til de her boller sammen, så der er ingen undskyldning for ikke at forkæle sig selv og andre med en omgang nybagte boller på morgenbordet. 

Prøv også: Boller med tørret frugt

Koldhævede boller med havre

Tid: 10 minutter. Hævetid: natten over. Bagetid: 18 minutter. Antal: 18 stk. tid: 10 min.

Det skal du bruge:

  • 6 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk salt
  • ¼ tsk sukker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl græskar- eller solsikkekerner
  • 650 g hvedemel
  • Mælk til pensling

Sådan laver du koldhævede boller med havre

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Rør salt, sukker, havregryn og kerner i. Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen med en ske eller på en røremaskine.
  2. Dæk dejen med et viskestykke eller et låg, og lad dejen hvile i køleskabet natten over.
  3. Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt stykker af dejen på bagepladen i den størrelse, som du ønsker bollerne. Pensl bollerne med mælk, og bag dem i ovnen i ca. 18 min, til de har en gylden overflade.
  4. Nyd bollerne lune med smør, ost eller tørret skinke.

Skal dine boller smøres med noget ekstra lækkert? Så prøv disse 3 geniale slags smørepålæg!