Hjemmebagt brød med æble og hasselnødder

Brød med æbler og hasselnødder

Et lækkert brød med æbler, der både er smagfuldt og har en dejlig konsistens. Perfekt, hvis man ikke ved, hvad man skal bruge sine overskydende æbler til!

Duften af hjemmebag kan de færreste modstå, og duften af dette lækre brød med æbler og hasselnødder er ingen undtagelse. Æblerne giver en lækker sødme til brødet, som harmonerer rigtig godt med hasselnødderne. Brødet smager allerbedst lunt som tilbehør til suppe eller salat eller serveret sammen med gode oste. Hvis du ikke får spist det hele, kan brødet sagtens fryses ned og gemmes til en anden god gang. 

Hvis du er vild med godt brød, så prøv også verdens nemmeste grydebrød!

Brød med æble og hasselnødder

Tid: 15 minutter. Hævetid: I alt ca. 3 timer. Bagetid: 30 minutter. Antal personer: 6-8

  • ¼ pakke gær (ca. 12,5 g)
  • 2½ dl kærnemælk
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 1 stort æble (ca. 200 g)
  • 50 g hasselnødder
  • 100 g groft hvedemel, gerne ølandshvede
  • ca. 300 g sigtet ølandshvede

Pynt:

  • 1 æble

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i kærnemælk i en skål. Tilsæt salt og honning. Skyl æblet, og skær det i tern (fjern kernehuset). Hak hasselnødderne. Rør æble og hasselnødder i gærblandingen sammen med groft hvedemel. Lad blandingen stå i skålen i 15 minutter.
  2. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen, dæk den med et rent, fugtigt viskestykke, og lad den hæve i ca. 2 timer et køligt sted.
  3. Slå dejen ned, og form den til et stort brød. Læg brødet på en bageplade med bagepapir.
  4. Pynt: Skyl æblet, skær det i tynde skiver, og fordel dem oven på brødet.
  5. Læg igen det fugtige viskestykke over brødet, og lad det hæve til dobbelt størrelse et lunt sted i ca. 45 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 200°. Bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter. Tjek, om det er færdigbagt, ved at banke på undersiden af brødet med en finger – det skal lyde hult.

Tegn et abonnement på SPIS BEDRE og få masser af inspiration og gode opskrifter i postkassen hver måned!