Grove burgerboller

Burgerboller

Alle elsker en god hjemmelavet burger ... Og hvis bollerne er hjemmebagte er det endnu bedre. Her får du opskriften på grove, lækre og luftige burgerboller.

Burgerbollerne kan også bruges til sandwich. En sandwich med lækkert pålæg, salat og grøntsager alitd et hit i madpakken. Burgerbollerne er desuden velegnede til frysning. Bag en ekstra stor portion, så du altid har friskbagt brød til frokosten eller madpakken ved hånden.

Prøv også: Klassisk burger med ovnstegte kartoffelbåde 

Grove burgerboller

Tid: 25 minutter. Hævetid: I alt 1 time. Antal: 6 stk.

Det skal du bruge:

  • 35 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 50 g grahams- eller rugmel
  • 250 g durumhvedemel
  • ca. 250 g hvedemel

Drys:

  • havregryn og/eller sorte sesamfrø

Sådan laver du grove burgerboller:

  1. Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en stor skål. Tilsæt olie, sukker og salt, og rør blandingen godt sammen.
  2. Pisk ægget med en gaffel i en kop. Rør det meste af ægget i gærblandingen, men gem lidt til at pensle bollerne med.
  3. Bland de 3 slags mel, og sigt det i dejen. Ælt dejen grundigt med hænderne eller i en røremaskine, til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  4. Ælt dejen igennem, og form den til 6 boller – aflange eller runde. Tryk let på dem, så de bliver lidt flade, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 225°. Pensl bollerne med æg, og drys med havregryn eller sesamfrø. Bag bollerne i ovnen i ca. 8 minutter, til de er flot gyldne i overfladen.

Hvad med at pifte din burger eller sandwich op med en omgang syltede rødløg? Se opskriften her!