Grovboller med valnødder og muskat

Grovboller med nødder, sirup og muskat

Grovboller med masser af smag 
fra både nødder, sirup og muskat. Rigtig gode med en skive ost.

Ælt evt. dejen sammen dagen før, og lad den hæve i køleskabet i 6-8 timer eller natten over, inden du former grovbollerne og lader dem efterhæve.

Prøv også: Grovboller med hytteost og spinat - opskrift her!

Grovboller med valnødder og muskat

Tid: 25 minutter. Hævetid: 2 timer 
i alt. Antal: 12 stk.

  • 3 dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 tsk. salt
  • 1½ spsk. mørk sirup
  • 25 g gær
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • 100 fuldkornsmel, gerne spelt
  • ca. 400 hvedemel
  • 200 g valnødder

Sådan laver du grovboller

  1. Bland vand, yoghurt, salt og 
sirup i en skål, og opløs gæren heri. 
Rør olie, muskatnød og fuldkorns-
mel i. Rør hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er klistret.
  2. Hak valnødderne fint, og rør dem 
i dejen. Ælt dejen godt igennem i 
ca. 5 minutter, og lad den hæve under et vistestykke i ca. 1½ time.
  3. Ælt dejen let igennem, og form den til 12 boller. Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ½ time.
  4. Tænd ovnen på 220°. Skær et kryds i toppen af hver bolle, og drys dem med mel. Bag dem nederst i den forvarmede ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne på toppen.

Før du går i gang
Stil gerne et ovnfast fad med vand i bunden af ovnen, når du varmer den op, og lad det stå under bagningen. Bollerne har godt af lidt damp, mens de bages. 

Flere opskrifter på skønne boller og brød - se her!