Grovboller med hytteost og spinat

Opskrift på grovboller med hytteost og spinat

Bag et læs grovboller, der er gode både til morgenmaden med smør på og som mættende frokostboller med fyld. Bollerne her er med hytteost og spinat, der giver dig ekstra mæthed og sundhed.

Mange bruger en form for mælkeprodukt, når de laver dej til boller og brød. Her har bollerne fået selskab af hytteost i stedet for fx yoghurt. Det øger bollernes proteinindhold, der sammen med kerner og grovere meltyper, giver god mæthed i lang tid. Spinaten bidrager til en dejlig farve og ikke mindst smag, og så ved vi jo alle, at spinaten er Skipper Skræks kilde til råstyrke.

Grovboller med hytteost og spinat

ca. 24 stk.

Inspiration: Sådan laver du en madplan

Det skal du bruge til grovboller med hytteost og spinat:

4 dl mælk
50 g gær
150 g optøet, frossen helbladet spinat
250 g Karolines Køkken® Hytteost 4.5%
1 1⁄2 tsk. groft salt
1 1⁄2 dl solsikkekerner
100 g fuldkornshvedemel (ca. 1 1⁄2 dl)
750 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

Prøv også: Koldhævede boller med tørret frugt

Sådan laver du grovboller med hytteost og spinat:

  1. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Hak spinaten groft med fx en kniv, og tilsæt spinaten sammen med de øvrige ingredienser - gem lidt hvedemel.
  2. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 11⁄2 time.
  3. Slå dejen igennem med en grydeske - stadig i skålen. Tilsæt evt. resten af melet.
  4. Dyp 2 spiseskeer i varmt vand, og form 24 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir.
  5. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 1⁄2 time. Pensl bollerne med æg og bag begge plader i ovnen.
  6. Bag bollerne i ca. 15 min. ved 225° (varmluft).

Tip! Bollerne smager dejligt med smør, men de er også fantastiske i madpakken med lækkert fyld. Prøv fx salatblade, agurkeskiver, røget kylling og en klat hytteost toppet med hakket purløg.

Få inspiration og opskrifter direkte i din postkasse - se de gode tilbud på SPIS BEDRE lige nu!