Focaccia med tomater og rosmarin

Focaccia med tomater

Focaccia er et lækkert, italiensk madbrød, som er supernemt at lave derhjemme. Prøv denne variant med friske tomater, rødløg og rosmarin.

Focaccia er et indbydende italiensk madbrød, som passer til det meste. Servér det som tilbehør til en fyldig salat og et stykke grillet kød, eller sæt det på buffetbordet til en af sommerens mange hyggelige sammenkomster.

Prøv et focaccia med spinat og mozarella!

Opskrift på focaccia med tomater og rosmarin

Tid: 15 minutter. Hævetid: 2 timer i alt. Bagetid: 20-25 minutter. Antal: 1 brød

  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 100 g ølandshvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • en lille bradepande, 25 x 25 cm bagepapir til bradepanden

Tomatfyld:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 200 g små tomater, gerne i forskellige farver
  • ½ rødløg
  • 4-5 kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du:

  1. Opløs smuldret gær i lunkent vand i en røreskål. Tilsæt ølands-hvedemel, hvedemel og salt. Dejen skal blot røres sammen med en gaffel og altså ikke æltes. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve ved stue-temperatur i ca. 1 time.
  2. Beklæd bradepanden med bage­papir. Skrab den hævede dej ud af skålen og over i bradepanden. Tryk dejen ud med fingrene, så den dækker hele bunden af formen.
  3. Tomatfyld: Dryp 2 spsk. olie over dejen, og lav små fordybninger i dejen med fingrene, så olien forde­ler sig. Tryk forsigtigt de hele toma­ter ned i dejen. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Fordel løg og ros­marin på dejen. Drys med salt. Dæk formen med et fugtigt, rent viske­stykke, og lad dejen hæve i 1 time.
  4. Bag brødet i en 220° varm ovn i 20-25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Dryp 1 spsk. olie ud over brødet, lige når det kommer ud af ovnen. Afkøl på en rist.

Fakta: Rosmarinnålene bliver tørre og mørke under bagningen, så drys evt. lidt nyt frisk rosmarin på brødet lige inden servering for et flottere look.

Vild med italiensk mad - her får du nemme hverdagsretter fra det italienske køkken!