Fladbrød med frisk spinat

Fladbrød med frisk spinat

Fladbrød er noget af det nemmeste, du kan give dig i kast med. Brug de hjemmebagte fladbrød til lækre wraps eller dyp dem i tzatziki, pesto eller hummus. Mums!

På regnvejrsdage kan de grønne fladbrød sagtens bages på en almindelig stegepande i køkkenet. Hvis du får bagt for mange fladbrød, kan du gemme dem i en tætlukket frysepose. Så kan du dagen efter servere dem som lækre wraps, fx med resterne af grillkødet som fyld. Det fungerer også rigtig godt i madpakken.

Prøv også: Falafelkugler med salat og fladbrød

Fladbrød med frisk spinat

Tid: 15 minutter. Hævetid: 1 time + 5-10 minutter. Bagetid: 5-8 minutter. Antal: 8 brød

Det skal du bruge:

  • 75 g frisk babyspinat
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 tsk. salt
  • ½ dl olivenolie
  • 500 g hvedemel
  • lidt olivenolie til stegning

Sådan laver du fladbrød med spinat

  1. Skyl spinaten, og damp den i en gryde med en smule vand i bunden, til spinaten netop falder sammen.
  2. Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt afdryppet spinat, salt og olie. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket i skålen et lunt sted i 1 time.
  3. Placér en bagesten eller en jernpande på en rist over en varm havegrill, og varm op, til panden eller bagestenen er rygende varm.
  4. Ælt dejen kort igennem, og del den i 8 lige store stykker. Tril stykkerne til kugler, og rul dem ud med en kagerulle til runde flade brød på ca. 20 cm i diameter. Bag brødene 1 ad gangen på den rygende varme sten/pande i et par minutter på begge sider, til brødet er gyldent og bobler op. Hold de friskbagte brød varme under et rent viskestykke, til de skal serveres.

Se også: Hjemmelavet humus med skønt tilbehør