Bløde boller med græskar

Boller med græskar

De fine græskar kan bruges til meget andet end uhyggelige græskarlygter, suppe eller kage - prøv de her bløde græskarboller.

Luftige græskarboller med tandsmør kan gøre enhver efterårsaften ekstra hyggelig eller en hver morgenstund ekstra rar. Brug sæsonens græskar i dine boller - det kan virkelig anbefales.

Prøv også: Lækre boller med tørret frugt!

Opskrift på boller med græskar

Giver 12 stk.

  • 40 g græskarkerner
  • 250 g hokkaidogræskar
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. salt
  • 75 g speltflager
  • 150 g durummel
  • 375 g hvedemel
  • Æg til pensling

Sådan laver du græskarboller:

  1. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de puffer, og afkøl dem let. Skræl og udkern græskarret, og riv græskarkødet groft. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt honning, salt, speltflager og durummel.
  2.  Kom græskarkødet og ¾ af græskarkernerne i, ælt dejen sammen med melet, og lad den hæve tildækket i 1 time.
  3. Form dejen til 12 boller, og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg, drys med resten af græskarkernerne, og bag bollerne ved 200° i 25 minutter.

Prøv også: Koldhævede boller med mysli