Smoothie i skål med topping

Skøn smoothie bowl med sprød topping

Smoothie er sund morgenmad, der smager lidt som dessert, men er spækket med vitaminer og mineraler. Hvem kan sige nej til sådan en portion?

Det er ikke altid at morgenmaden får ligeså meget opmærksomhed som aftensmaden, fordi det ofte skal gå hurtigt. Men du kan sagtens lave et velsmagende, hurtigt morgenmåltid, der sikrer energi og morgenglæde, uden at du skal meget tidligere op. Prøv fx denne smoothie i en skål, der hjælper kroppen med at vågne. 

Tip: Let overmodne bananer er perfekte at bruge i smoothies og i bananpandekager (find en god opskrift her!). Hvis du ikke skal bruge alle bananerne på én gang, kan du skrælle dem, skære dem i skiver og gemme dem i fryseren i en frysepose. Skriv på posen, hvor mange bananer den indeholder. Hvis de frosne bananer senere skal bruges i en blendet smoothie, er det ikke nødvendigt at tø dem op først.

Se også: Det kan du bruge overmodne bananer til! 

Smoothie i skål med topping

Tid: 10 minutter. Antal personer: 2

  • 1 moden banan
  • 250 g frosne skovbær (blandede bær)
  • 2 bløde dadler uden sten
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 2½ dl mandelmælk
  • 1-2 spsk. citronsaft

Topping:

  • 1 granatæble
  • 4 spsk. grovvalsede havregryn
  • 2 spsk. ristede græskarkerner
  • 50 g friske bær, fx brombær
  • 2 spsk. frysetørrede hindbær

Sådan laver du smoothie:

  1. Skræl bananen, og skær den i skiver. Læg dem i en blender sammen med frosne bær, dadler uden sten, vaniljepulver og det meste af mandelmælken, og blend det hele sammen til en jævn og tyk smoothie. Justér konsistensen med lidt mere mandelmælk, hvis den er for tyk. Smag til med citronsaft.
  2. Hæld smoothien i 2 skåle.
  3. Topping: Halvér granatæblet, og frigør de saftige kerner ved at banke på skallen med bagsiden af en ske. Fjern de bitre hvide hinder. Drys havregryn, granatæblekerner, græskarkerner, bær og frysetørrede hindbær over smoothien, og servér.

Prøv også: Smoothie med jordbær og hyldeblomst