Rabarbersaft – nem og lækker opskrift

Rabarbersaft - nem og lækker opskrift

Rabarber er en af sæsonens helt store glæder, og de røde stængler er især en værdsat ingrediens i sommerens desserter. Men rabarber kan også trylles om til rabarbersaft – nemt og lækkert.

Der er næsten ikke den dessert, hvor rabarber ikke kan gøre noget magisk. Men prøv at omsætte de skønne forårsbebudere til en dejlig saft, som kan nydes, som den er, eller med et skvæt vodka, et par citronskiver og lidt is i. Mmm ...

Prøv også: Rabarberkage med hvid chokolade og mandelmel - opskrift her! 

Ingredienser til rabarbersaft: 

  • 500 g rabarber
  • 200 g rørsukker
  • 1 l vand
  • 1 usprøjtet citron 

Sådan laver du rabarbersaft:

  1. Skær rod og evt. blade af rabarberne, og skyl rabarberne i koldt vand. Skær dem i små stykker og læg dem i en gryde sammen med rørsukker, vand og citron skåret ud i kvarter.
  2. Bring det hele i kog og lad det småsimre i 5 min. Tag gryden af varmen og lad saften trække i 20-25 min.
  3. Sigt den afkølede rabarsaft igennem en sigte og mos let med en ske, så al saft og kraft kommer med.
  4. Hæld den færdige rabarbersaft på flasker eller i en kande og sæt drikken i køle-skabet. Denne rabarbersaft kan holde sig op til 2-3 uger på køl.

Tip: Du kan smagssætte din rabarbersaft, som du lyster. Ingefær, vanilje eller frisk mynte smager fx rigtig dejligt sammen med de søde-syrlige rabarber. 

Flere skønne opskrifter med rabarber her!