Grove pølsebrød med sesam

Grove pølsebrød – bag de bedste pølsebrød!

Står der hotdogs på menuen? Til en rigtig god hotdog hører sig et godt pølsebrød – og det betaler sig altid at bage det selv.

Pølsebrødene er gode til madpakken og til picnic – og selvfølgelig når der skal skal grilles pølser. Pølsebrødene kan også fryses og tages op på et senere tidspunkt. Så behøver du blot at lune dem lige inden servering.

Brug de nybagte pølsebrød til lækre gourmet-hotdog – opskift her! 

Grove pølsebrød med sesam

Tid: 25 minutter. Hævetid: 1½ time i alt. Ovntid: 10-12 minutter. Antal: 10 stk.

Det skal du bruge:

  • 20 g gær
  • 3½ dl mælk
  • 20 g olivenolie
  • 1½ tsk. salt
  • 2 tsk. flydende honning
  • 100 g grahamsmel
  • ca. 425 g hvedemel
  • lidt mælk til pensling
  • 3 spsk. sesamfrø

Sådan laver du pølsebrød

  1. Rør smuldret gær ud i mælken, og tilsæt olie, salt, honning og  grahamsmel. Rør hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen, til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve tildækket i en skål i 45 minutter ved stuetemperatur.
  2. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den kort igennem. Vej dejen af i klumper på ca. 90 g hver. Der bliver ca. 10 stykker dej i alt.
  3. Form dejklumperne til aflange og ensartede pølsebrød, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med mælk, og drys med sesamfrø. Lad pølsebrødene efterhæve tildækket på bagepladen i ca. 45 minutter.
  4. Varm ovnen op til 210º. Bag pølsebrødene i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på en rist. Servér dem gerne nybagte, eller varm dem kort (evt. på grillen) inden servering. 

Flere lækre opskrifter på brød – se her!