Grundopskrift: Vafler med syltetøj

Kategori: Pandekage Tærte Pizza  - 
Tilberedelses tid: 30 minutter
Udgivet år: 2011
Nummer: 3
Side: 54
Grundopskrift: Vafler med syltetøj
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

Til 4 person(er)

100 g smør
4 dl hvedemel (240 g)
2 tsk. bagepulver
1 tsk. sukker
1/2 tsk. salt
3 1/2 dl vand

Syltetøj:
5 dl blandede frosne bær,
fx hindbær, brombær, blåbær
og jordbær
1/2 vaniljestang
1 dl syltesukker (85 g)

Tilbehør:
flødeskum

Gør sådan

1. Syltetøj: Kom bærrene i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og -stang i gryden, og lad koge uden låg, ca. 5 min. Rør syltesukkeret i, og kog syltetøjet ca. 2 min. Skum godt, og hæld syltetøjet på et glas. Lad det afkøle.
2. Vafler: Smelt smørret i en kasserolle, og lad det afkøle. Bland mel, bagepulver, sukker og salt. Tilsæt vandet, og pisk til en ensartet dej. Rør smørret i.
3. Bag vaflerne i vaffeljern, og server dem nybagte med syltetøj og flødeskum.
Top